Tora Dahle Aagård.

Spellekvinne kan få Spellemann

Den lesbiske gitarhelten Tora Dahle Aagård er nominert til Spellemannprisen.

Publisert Sist oppdatert

Spellemann er Norges største musikkprisutdeling, og 16. april får vi vite hvem av de 96 nominerte som tar med seg prisharpene hjem for musikkåret 2020.

Klikk bildet og kjøp abonnement på BLIKK+

Tora Dahle Aagård (26), som inspirerer over 100.000 følgere på Instagram, er nominert i kategorien Blues for albumet «Girls».

Musikken til Dahle Aagård preges av hvem hun er, og hva hun føler: «Det er viktig for meg at de jentene jeg har skrevet låtene til og for, skal kjenne seg igjen, og høre noe de liker. Det er jo ikke mine sanger lenger, nå når de er ute er det deres musikk. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe dem, men jeg tror jo heller ikke at jeg gjør det», sa Tora i et intervju med Blikk i 2020.

«Åpen om legninga mi»

Forrige helg var Tora Dahle Aagård gjest i programmet «Lindmo» på NRK, hvor hun snakket om karrieren, både oppturer og nedturer, samt følgerne sine på Instagram.

«På Instagram er bare 5000 av følgerne mine norske. Resten er fra India, Brasil, Indonesia, USA, Iran. Fra hele verden. For mange er det ikke så veldig vanlig å se ei ung jente med blondt hår spille gitar, drikke øl og ta en snus. Det ser de ikke hver dag. Og jeg er jo veldig åpen om legninga mi òg,» sier Tora Dahle Aagård til Lindmo.

Se hele intervjuet her: Lindmo på NRK

Spellemannprisen sendes på NRK 1 fredag 16. april.

Les BLIKKs intervju med Tora Dahle Aagård her:

Powered by Labrador CMS