Slam!poeten Martine Næss Johansen kjører kurs over hele landet for å lære både unge og gamle å slamme og leke med ord.

Livsprosjektet

Hun har skrevet to romaner, startet tidsskriftet MELK og har nå lansert mikroforlaget littMELK. – Jeg ønsker å heller finne nye innganger til skeiv historiefortelling. Det er mitt livsprosjekt, sier Martine Næss Johansen.

Publisert Sist oppdatert

For tre år siden debuterte Martine Næss Johansen (28) med den skeive generasjonsromanen «Hvite jenter kan ikke synge blues». Samme år etablerte hun tidsskriftet MELK sammen med Anna Nafstad. Nå er hun ute med sin andre roman: «Lykkelige mennesker har ikke bikkje».

På slippfesten til kjærlighetsutgaven av MELK annonserte hun stiftelsen av forlaget littMELK. Forlaget skal fokusere på skeive historier og prosjekter, skrevet av både skeive og heterofile forfattere.

– Med tidsskriftet MELK holder vi på med det som kalles «slow journalism», og det kan ta opptil tre måneder mellom når noe er skrevet og når magasinet blir gitt ut. Vi får da god tid til å jobbe med et tema. Vi fokuserer på interessante historier og perspektiver som ikke er knyttet til aktualitet eller nyhetssaker, forklarer Næss Johansen.

Med romaner, tidsskrift og forlag har slam!poeten og forfatteren startet på et stort skeivt prosjekt. Hun vil finne nye innganger til skeiv historiefortelling. Selv sier hun at et av de mest nyttige redskapene til å gjøre dette, er å formidle litteratur skrevet fra et «homonormativt » perspektiv.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS