TV

Hanne Wilhelmsen-serie kommer

Det ryktes at den svenske stjernen Ida Engvoll spiller Anne Holts lesbiske krimhelt i en ny stor Amazon Prime-satsing. Anne Holt bekrefter ryktene.

«Ikke norsk, denne gangen, noe som er litt kult, og med en stilig, utenlandsk protagonist som fortsatt har sitt norske navn Hanne Wilhelmsen i behold.»
Publisert Sist oppdatert

Ifølge VG er Amazon Prime allerede godt i gang med innspillingen av TV-serien i Sverige.

«Jeg har ikke fått lov til å si noe om serien eller skuespillere, men jeg kan bekrefte at en stor TV-innspilling nå er i gang – og at det handler om en stor internasjonal strømmeaktør», sier forfatter Anne Holt til VG.

På sin egen Facebook-side har hun også avslørt at det dreier seg om en ny Hanne Wilhelmsen-serie. Der skriver hun:

«Ikke norsk, denne gangen, noe som er litt kult, og med en stilig, utenlandsk protagonist som fortsatt har sitt norske navn Hanne Wilhelmsen i behold.»

Holt har gitt ut 27 bøker på 30 år og flekket tenner i den norske samfunnsdebatten i en mannsalder.

Fikk brev fra lesbiske

I et intervju med Blikk i 2015 sier Anne Holt at hun aldri i livet kunne falt for Hanne Wilhelmsen.

«Den av protagonistene mine jeg er mest lik er nok Inger Johanne Vik. Hun er engstelig og litt motvillig til å gå inn i noe som helst. Men den jeg ville datet, er definitivt Sara Zuckermann. Hun er tilfeldigvis en av verdens beste hjertekirurger. Jeg tiltrekkes innmari av overkvinner som oser av kunnskap. Jeg vil ikke strekke det så langt som å si at jeg har skapt min egen drømmekvinne, men hun er i alle fall resultatet av at jeg ville lage en kvinnelig protagonist slik menn ofte lager de mannlige …»

Holt har en lei tendens til å ta livet av de romanfigurene som man som leser knytter seg mest til. Heldigvis lover hun at hun aldri skal ta livet av Hanne Wilhelmsen.

Hjemme har forfatteren en kiste full av brev fra unge lesbiske og homofile og deres bekymrete foreldre. Disse brevene fikk hun etter at hun slapp Hanne Wilhelmsen ut i det fri. 

«Jeg fikk brev fra unge skeive som hadde lest bøkene og som opplevde det som en støtte å lese om en lesbisk politibetjent. Jeg har tatt vare på alle brevene», sa hun til Blikk i 2015.

På samme tid som Holt fikk mye positiv respons fra lesere, fikk hun også pepper fra litteraturkritisk hold. Hanne Wilhelmsen ble kritisert for å være en dårlig rollemodell.

Dårlig rollemodell eller ikke, den lesbiske politibetjenten har bidratt til å gjøre Anne Holt til en av Norges mestselgende forfattere. Og når man er så velsignet med kroniske idéutslipp som det Holt er, så er det kanskje ikke så rart at hun har problemer med å slå av de små grå. 

«Skru av topplokket helt gjør jeg vel aldri. Men jeg elsker å se gode tv-serier, selv om hodet jobber litt da også.»

Pål Sverre Hagen i hovedrolle

VG kan fortelle at det er svenske Ida Engvoll, kjent fra store TV-serier som «Kjærlighet og anarki», «Bonusfamilien» og «Vår tid er nå», som skal portrettere selveste Hanne Wilhelmson, politietterforskeren som har vært med Anne Holt helt siden debuten «Blind Gudinne» i 1993.

Ifølge VGs opplysninger spiller en av Norges største skuespillerstjerner, Pål Sverre Hagen, en av de andre hovedrollene i serien som etter planen får premiere på Amazon Prime video i løpet av 2025.

 

 

 

Powered by Labrador CMS