Terry Donahue og Pat Henschel.

Sterk film om hemmelig lesbisk kjærlighet

Dokumentaren «A Secret Love» viser Terry Donahue og Pat Henschel som etter 70 år sammen, bestemmer seg for å vise sin lesbiske kjærlighet i full åpenhet. Premiere på Netflix 29. april.

Publisert Sist oppdatert

Terry Donahue og Pat Henschel møttes og ble kjærester i 1947 da det å leve åpent lesbisk i USA var utenkelig. Overfor familie og kolleger framsto de i mer enn 60 år som gode venner, som to kvinner som bare delte leilighet, eller for de som ikke kjente dem godt, som kusiner som bodde sammen.

Da paret møttes var Donahue 22 og spilte på det amerikanske landslaget i baseball. Et landslag som er dokumentert i filmen «A league of their own» fra 1992. Filmen viser hvordan spillerne ble bedt om å spille i skjørt og satt på skolebenken for å lære å oppføre seg som ekte kvinner slik at det ikke skulle oppstå en oppfatning av at de var lesbiske. Men Donahues hemmelige kjærlighetsliv fortsatte, selv under disse strikte forholdene.

Terry Donahue og Pat Henschel.
Pat Henschel forteller i «A Secret Love» at hun hadde datet menn før hun møtte Donahue da hun var 18.
«Jeg hadde alltid en følelse av at noe var galt i livet, men det var før jeg møtte Terry. Det forandret alt», sier Henschel i filmen.

Terry Donahue forteller at hun ikke visste noe om lesbiske forhold før hun møtte Henschel. Hun beskriver dagen hun møtte Hencshel som en av de beste dagene i sitt liv.
«Jeg vet ikke var som skjedde, men jeg forsto at dette var ekte».

Terry Donahue og Pat Henschel.

Etter hvert flyttet de sammen til Chicago for å bo sammen og ble der i mange år. De bestemte seg for å bli gamle sammen. Da Donahue ble rammet av Parkinsons sykdom, bestemte deg seg for å leve åpent som det lesbiske paret de var. Da var begge over 80 år.

Donahue som døde i 2019, 93 år gammel, sa at hun følte en stor lettelse da hun kom ut og at hun ikke ville gå i graven med en følelse av at livet hennes var bygd på en løgn.

«A Secret Love» har premiere på Netflix 29. april. Filmen er regissert av Terry Donahues grandnevø, Chris Bolan i samarbeid med produsentene Alexa Fogel og Ryan Murphy.

Powered by Labrador CMS