Musikk

Metteson til Litteraturhuset i Oslo

Artisten Metteson skal snakke med Sandra Kolstad om kunst og metode på Litteraturhusets Salong-program.

– Mitt oppdrag er å være kunstner og artist, og la mitt uttrykk være så fritt og spennende som jeg klarer, sa Metteson til Blikk etter at han vant Bylarm.
Publisert Sist oppdatert

«Salong!» er Litteraturhuset i Oslos variant av «åpen mikrofon». Her kombineres muligheten til å lese opp egen tekst med inspirerende kunstnersamtaler.

Fredag er det Metteson, eller Sverre Breivik, som sangeren, låtskriveren og skuespilleren egentlig heter, som skal snakke med salongvert Sandra Kolstad om kunst og metode.

Metteson slapp tidligere i år platen «Look to a Star». En skive som ifølge Aftenpostens anmelder var et album, i ordets rette forstand. Mens VG kalte plata forfriskende ekte, oppriktige og insisterende inderlig.

Inderlig innstilling i musikken til tross, hevder han selv at kjærlighet ikke kom naturlig for ham. Inntil han møtte sin nåværende partner.

– Jeg var en håpløs romantiker i slutten av tjueårene, jeg hadde aldri vært farlig forelsket eller opplevd gjengjeldt kjærlighet, og uttrykket holdt seg fast i meg, sa Metteson i en pressemelding da.

Gjestene i Berner-kjelleren på Litteraturhuset vil nå få mulighet til å selv høre ham snakke om musikk, sanglyrikk og selvuttrykk.

I sommer blir Metteson å se på scenen på festivalene Piknik i Parken, Vervenfestivalen, Bergenfest og By the Border. Over jul spiller han hovedrollen på Trondheims nye teaterscene Hjortens oppsetning av Peter Pan.

Arrangementet fredag 7. juni klokka 20. inngår i Litteraturhusets satsning på skeiv litteratur og kultur. 

 

Powered by Labrador CMS