Musikk

Alle er homo!

Melankoli og disko går hånd i hånd på Lizzos splitter nye plate «Special». Låta «Everybody's Gay» er et skeivt høydepunkt.

Publisert

15. juli slapp den frittalende popdronninga Lizzo endelig fjerdealbumet «Special». Ifølge Lizzo selv, skrev hun 170 sanger under arbeidet med det nye albumet. 12 slapp gjennom nåløyet og «Everybody's Gay» er heldigvis en av dem.

For (det vi spår blir) sensommerens store hit pusher litt god gammeldags homopopaganda. Selv sier den 34 år gamle sangeren at låta handler om «å leve ditt beste liv (...) danse og bare ha det litt fuckings morsomt».

Lizzo har lenge vært en skeiv storfavoritt, med hiter som «Juice», «Truth Hurts» og senest TikTok-favoritten «About Damn Time». Men hun er ikke bare en alliert, selv om hun helst ikke setter merkelapper på seg selv.

«Når det kommer til seksualitet eller kjønn, tilskriver jeg meg personlig ikke bare én ting», sa Lizzo til Teen Vogue i 2018.

I samme intervju fortalte hun at hun «alltid har stått opp for de underrepresenterte» fordi hun selv ikke har kunnet rømme fra underdog-stempelet:

«Jeg kan ikke våkne opp en dag og ikke være svart. Jeg kan ikke våkne opp en dag og ikke være kvinne. Jeg kan ikke våkne opp en dag og ikke være tjukk. Jeg har alltid hatt de tre tingene imot meg, og fordi jeg kjemper for meg selv, må jeg kjempe for alle andre.»

Hør «Everybodys Gay» her:

Powered by Labrador CMS