Pride

Regnbuegata pusses opp

Publisert Sist oppdatert

Rosenkrantz gate ble i september i fjor malt i regnbuefarger på strekningen mellom Per på hjørnet, forbi London pub og frem til Eilefs Landhandleri. Oslo kommune la på fargeplater i regnbuens farger, som siden ble smeltet fast i asfalten.

Initiativet kom etter terroren mot utestedene i Rosenkrantzgate natt til 25. juni i fjor.

Nå har vinteren satt sine spor og regnbuegata har gått i oppløsning. Store flak er borte og regnbuen ser slitt ut, som følge av snø, is og brøyting. Men det skal rettes opp ifølge Bymiljøetaten i Oslo.

– Bymiljøetaten er klar over slitasjen på regnbuen i gaten, men på grunn av kulde og snø kan etaten ikke ordne dette nå. Planen er å få fargene fine igjen til våren, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Stormo til Blikk.

I september i fjor lanserte bystyremedlem og leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan ideen om en gågate utenfor London Pub.

– Jeg har tro på at vi skal klare å stenge gata på en eller annen måte. Om det blir en gågate gjenstår å se, men vi skal i alle fall få den så bilfri som overhodet mulig. Det viktigste er å få bort gjennomkjøring i Rosenkrantzgate, sa Jon Reidar Øyan i september.

Powered by Labrador CMS