SLM

SLM Oslo får universell utforming

– Vi vil være Norges eneste fetisjklubb med universelt utformede lokaler og brukstillatelse som fetisjklubb, sier SLM Oslo-leder Marius Hofseth.

– Vi begynner å se en ende på utfordringene med å få godkjent lokalene, sier SLM Oslo-leder Marius Hofseth.
Publisert Sist oppdatert

SLM Oslo har ligget brakk i lang tid. Først på grunn av pandemi, så på grunn av apekopper. På toppen av det hele kom klubben i konflikt med Plan- og bygningsetaten, som ikke ville gi dem midlertidig brukstillatelse. Det førte til at SLM Oslo nå er stengt på ubestemt tid.

Men det er håp. På klubbens årsmøte nylig ble Marius Hofseth gjenvalgt som leder for klubben, og er klar for å gjenoppta arbeidet med å få SLM Oslo tilbake på beina.

– Jeg er nesten rørt over oppslutningen om SLM Oslo i tunge tider med stengte lokaler og ingen fester. Jeg opplever at samholdet er sterkt, og føler meg trygg på at tross vanskelige tider har vi nå svært gode forutsetninger for å eksistere i mange år fremover, sier Marius Hofseth.

SLM Oslo, som har eksistert i siden 1976, ha de siste 14 årene holdt til i lokaler i Kvadraturen i Oslo sentrum. I august 2022 ble Plan- og bygningsetaten tipset av Brann- og redningsetaten om at klubben ikke er godkjent til bruk som forsamlingssted.

SLM Oslo stanset bruken av lokalene i midten av september i fjor, og gårdeieren engasjerte et arkitektfirma og en brannteknisk konsulent for å få ryddet opp.

– Vi begynner å se en ende på utfordringene med å få godkjent lokalene, og jeg føler meg trygg på at nå er vi enda sterkere rustet til å komme i mål, sier Hofseth.

Problemene startet opprinnelig i 2009 da SLM Oslo flyttet inn i lokalene.

– Kort fortalt har SLM Oslo aldri hatt en brukstillatelse, men dette har ikke vært kjent for styret før man i fjor etter en branninspeksjon fikk beskjed om å stenge og føre lokalene tilbake til godkjent bruk, sier Hofseth.

– Skulle vi fulgt pålegget, måtte lokalene tilbakestilles til verksted, noe som var godkjent tilbake på 1960-tallet. Etter det har det vært en rekke andre virksomheter der før SLM Oslo åpnet i 2009.

Universell utforming og rullestolheis

I tillegg til å finne godkjente løsninger for lokalene, har styret parallelt jobbet med en rekke andre lokaler som et alternativ. Men det er vanskelig å finne lokaler hvor klubben kan ha åpent til tre på natten, og som er egnet for klubbens bruk og har en gårdeier som er villig til å ha en fetisjklubb som leietaker.

– Heldigvis har vi en svært profesjonell og samarbeidsvillig gårdeier, og i tett samarbeid med arkitekt, advokater, ingeniører og andre fikk vi nylig rammetillatelse for hva som skal gjøres av tiltak for få lokalene godkjent til bruk, sier Hofseth, som håper å åpne til høsten.

Powered by Labrador CMS