SKOKS

Skeivt kunst- og kultursenter flytter

SKOKS flytter fra Sofienberg kirke til nærmere sentrum av Oslo. – Nå trengs mer autonomi, både økt frihet i programmering og utforming av bruksarealer, sier Martine Johansen, kommunikasjonsansvarlig og programkoordinator.

Meningen med SKOKS er at det skal bli en generator som samler skeiv energi og skaperkraft.
Meningen med SKOKS er at det skal bli en generator som samler skeiv energi og skaperkraft.
Publisert Sist oppdatert

Skeivt kunst- og kultursenter (SKOKS) er på flyttefot, og ferden går fra Sofienberg kirke til har Christian Kroghs gate 60, et murbygg helt nede ved Akerselva like ved den gamle legevakta.

– SKOKS sine superhelter og over 70 samarbeidspartnere har laget mye liv i Sofienberg kirke i 2023. Det har blitt avholdt 2-7 arrangementer i uka. Nå trengs mer autonomi, både økt frihet i programmering og utforming av bruksarealer. Det er ikke å stikke under en stol at et lokale med utbedret infrastruktur, altså vann, ventilasjon, varme og strøm, også har vært på ønskelista, sier Martine Johansen, kommunikasjonsansvarlig og programkoordinator.

De nye lokalene er totalt 1160 kvadratmeter, fordelt over 3 etasjer, og SKOKS har flyttet inn i 160 av disse kvadratmeterne i den nederste etasjen nærmest elva.

– Til våren etablerer vi noen nydelige uteplasser for besøkende, så vel som til arrangementer. På innsiden vil besøkende finne bokhandel, kunsthandel, kontor og møterom, kaffebar, et skeivt bibliotek, sofakroker til hygge og en intimscene til alle slags skeive arrangementer, sier Johansen.

Bokhandelen drives sammen med Gullberg & Bostadløkken, og tilbyr utgivelser fra en rekke skeive indieforlag. Verk og produkter laget av individuelle kunstnere og musikere er også tilgjengelig for salg.

– Kontor- og møterommet er tilgjengelig til utleie til skeive aktører, og skal romme et par faste partnere på dagtid, samt fungere som et lite formidlingsrom på kveldstid, sier Johansen om lokalene som åpner dørene 2. februar.

– I slutten av januar vil vi invitere inn både etablerte og potensielle samarbeidspartnere til å sjekke ut lokalene våre og ta oss i bruk.

Aktivitetskalenderen er i full gang og fylles opp ukentlig.

– Aktivitetene på SKOKS initieres og gjennomføres av superheltene, det vil si de fantastiske frivillige som brenner for å skape trygge og kreative rom. Datoer for ulike arrangementer i 2024 spikres i skrivende stund. Men kort forklart kan vi love utstillinger, intimkonserter, verksteder, boklanseringer, stand-up, sofasamtaler, brettspill, kaffeservering og mye mer, sier Johansen til Blikk.

– En rekke av Qlubbkonseptene fra 2023 starter selvfølgelig opp igjen i februar! Bl.a. blir det gjensyn med QueerCrafts, der du kan komme og hekle, brodere, sy, tegne og male med andre skeive. Nye Qlubbkonsepter dukker også opp, så følg med på aktivitetskalenderen på nettsiden vår. Og selvfølgelig har vi rom til deg som leser om oss her og lurer på om du kan ta i bruk SKOKS til ditt skeive og kreative formål.

Powered by Labrador CMS