Musikk

Ny musikk fra Metteson

«Jeg føler jeg har skapt et rom for Metteson hvor jeg kan gå mange veier og bare stole på magefølelsen», sier Sverre Breivik.

Publisert

Med låter som «Under your shirt» og «Never let me go» har Sverre "Metteson" Breivik (30) etablert seg som et kjent navn i musikk-Norge det siste halvannet året.

Nå er han klar med ny musikk. Han forteller at den nye låta «Put It To Sleep» lenge har vært en konsertfavoritt for bandet.

«Det er en låt vi har spilt live i et års tid. Det er en låt som bygger og bygger, nesten hypnotisk. Det er ikke et åpenbart valg for en singel, da den er mer mystisk og dunkel enn mye av det jeg har sluppet tidligere, men jeg føler jeg har skapt et rom for Metteson hvor jeg kan gå mange veier og bare stole på magefølelsen. Den er en skikkelig god introduksjon til lydbildet til det kommende albumet også, så jeg tenkte det var en god start på musikkåret å slippe den, fortalte Breivik om den nye låta i begynnelsen av april», sier han til Moss Avis.

Les intervjuet Metteson ga til Blikk i 2021.

Tidligere denne måneden ble det kjent at mossingen skal spille på Nordens største musikkfestival, Roskilde, i slutten av juni.

«Det kom overraskende på, så jeg må jobbe hardt de neste månedene», sier Breivik til Moss Avis.

Roskildefestivalen har blitt arrangert i Roskilde, en by rundt tre mil vest for København, siden 1971. Metteson forteller at den tradisjonsrike musikkfestivalen har vært et hårete mål for han de siste to årene, men han hadde ikke forventet å bli booket i år.

«Jeg har vært mest opptatt av å skrive ny musikk, og hadde egentlig sett for meg en litt roligere sommer enn den vi hadde i fjor, men da vi fikk tilbudet var det ikke noen tvil om at jeg måtte slå til», sier han.

Powered by Labrador CMS