Musikk

Ny singel fra Metteson

Sangen «Last Resort» er siste smakebit før Metteson slipper debutalbum i februar.

– Mitt oppdrag er å være kunstner og artist, og la mitt uttrykk være så fritt og spennende som jeg klarer, sier Metteson.
– Mitt oppdrag er å være kunstner og artist, og la mitt uttrykk være så fritt og spennende som jeg klarer, sier Metteson.
Publisert

Metteson har både kritikerrost EP og bemerkelsesverdige konsertopptredner bak seg. Men selv om elektropopartisten fra Moss nærmer seg betegnelsen folkekjær er det først nå han albumdebuterer.

Singelen «Last Resort» var den siste sangen som ble ferdig på Mettesons kommende «Look to a Star». Nå gir han den ut som en godbit til fansen.

– To uker før albumfristen denne høsten tok jeg en sjanse og sendte låta «Last Resort» til den fantastiske trommeslageren og produsenten, Bendik HK (Bendik Hovik Kjeldsberg). Jeg har beundret ham fra avstand i lang tid, Hans friske ører og magiske rytmer ga sangen en helt ny dimensjon, og jeg forelsket meg i låta på nytt, forteller Metteson i en pressemelding.

Drømmen

«Last Resort» er gjenkjennelig Metteson. Refrenget er dramatisk, over svulmende synther. Tematikken episk og romantisk.

– Jeg gleder meg til å spille den live igjen på min «Look To A Star»- turné som starter denne våren og fortsetter inn og gjennom sommeren. Gjerne foran en svett, dansende folkemengde, kanskje ute i striregn, plaskende i gjørme på en festival. Det er drømmescenariet, legger artisten til i meldingen.

Fra før har han sluppet singelen «Put It To Sleep», som handlet om å tilgi og legge fortiden bak seg, samt «Waves» om et menneske som står midt i en storm av følelser, og i et basketak med havet. I begge tilfeller oppfordret musikken lytteren til å ta turne ut på dansegulvet.

– Mitt oppdrag er å være kunstner og artist, og la mitt uttrykk være så fritt og spennende som jeg klarer. Være ærlig om hva jeg skaper, uavhengig av om folk stempler det som homoaktivisme eller kunst, sa Metteson til Blikk etter at han ble Årets stjerneskudd på Bylarm.

«Last Resort» slippes 26. januar, mens albumet «Look to a Star» kommer 16. februar.

Powered by Labrador CMS