Røver Pride

Lydsjekken ga den svenske rapperen Silvana Imam en stråleglans det viste seg at den svenske rapperen fullt ut fortjente.

Silvana Imam bak murene på Bredtveit

– Det her er så jævla viktig, sier Silvana Imam. Den svenske rapperen som vanligvis spiller for fullsatte stadion, kom til Norge kun for å delta på Røver Pride.

Publisert

På en ås nord i Oslo ruver et stort gammelt bygningskompleks omgitt av høye gjerder. Det er Bredtveit kvinnefengsel, en anstalt for de av oss som har begått de mest alvorlige forbrytelsene. Kvinnene som soner på Bredtveit sitter i snitt inne i syv år. Her ble verdens første Røver Pride i et kvinnefengsel nylig feiret.

Den skeive feiringen var et kjærkomment avbrekk fra den rutinemessige hverdagen i fengselet. Nesten en tredjedel av de totalt 64 innsatte kom til det kombinerte kirke- og gymrommet for å feire skeiv stolthet. Noen kom for å vise støtte til sine venner og bekjente, andre ville ha med seg den eksklusive gigen til rapperen Silvana Imam og kanskje en håndfull sjokolade. De skeive parene ville helst bare være nær hverandre.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS