Urix

Muslim skriver Mr. Gay-historie

– Å være første homofile muslim som kåres til årets Mr. Gay World Thailand, vil styrke andre skeive muslimer, sier vinneren, Nazmadih Mateem Nuja.

Muslimske Nazmadih Mateem Nuja gikk av med seieren i Mr. Gay World Thailand-finalen.
Publisert

Da Bangkok Rainbow Organization nylig arrangerte finalen i konkurransen Mr. Gay World Thailand 2023 på Mambo Cabaret, som er viden kjent for sine kabaretshow i Las Vegas-stil framført av flamboyante ladyboy-dansere, gikk muslimske Nazmadih Mateem Nuja av med seieren, melder bangkokpost.com

30-åringen jobber som treningsinstruktør, og kommer fra Kuan Prab Village i provinsen Phatthalung i Sør-Thailand.

Nazmadih Mateem Nuja er vokst opp i et muslimsk miljø, og berømmer både sin familie og lokalsamfunnet for å ha gitt han urokkelig støtte både som skeiv og i kampen for Mr. Gay-tittelen.

Men han er også bekymret for at mange muslimske samfunn ikke aksepterer skeive, og som sliter med å være troende på grunn av et ytre press som sier at «de er feil».

– Vi må kommunisere med de som ikke forstår oss, sier Nuja.

Mr. Gay World Thailand ble første gang arrangert i 2017, men på grunn av koronapandemien er det i år 5. gang konkurransen avholdes.

I år var det 29 deltakere og konkurransen er åpen for alle homofile menn. Hvert år har arrangementet et spesifikt tema, og årets tema var «This is Me». Det er egenskaper som engasjement, selvtillit og gode lederevner som teller.

Ifølge styreleder for Rainbow Sky Association of Thailand, Kittinun Daramadhaj, er konkurransen viktig for å vise andre sider av et samfunn der skeive menn er seksualisert og stigmatisert.

I slutten av oktober skal Nuja konkurrere om tittelen Mr. Gay World i Cape Town i Sør-Afrika. Hvis han vinner, blir han ambassadør for det internasjonale lhbt+samfunnet.

Powered by Labrador CMS