Musikk

Willie Nelson: Skeivt budskap i duetten med Orville Peck «viktigere enn noensinne»

Den skeive countrylåten «Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other» har fått nytt liv – som duett mellom Orville Peck og Willie Nelson.

Orville Peck (bildet) slipper en duett med Willie Nelson, og mener det er viktig med allierte som countrylegenden.
Publisert

Willie Nelson spilte inn sangen, skrevet i 1981 av Ned Sublette, for første gang i 2006. Det skjedde i kjølvannet av suksessen til filmen «Brokeback Mountain», om to cowboyer som faller for hverandre – men holder det skjult.

«Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other» regnes som første countrylåten med LHBT-tema innspilt av en stor artist.

Nå har den fått nytt liv i Orville Pecks versjon, sluppet fredag med en tilhørende musikkvideo , og med Willie Nelson som duettpartner.

Viktig alliert

Peck – kjent for alltid å bruke maske under cowboyhatten – er åpent homofil og sier til Rolling Stone at det er viktig med allierte som Nelson.

– Det er oppmuntrende med ekte allierte som Willie, som ikke er redd for stolt å stå ved siden av oss, med all den retorikken rundt LHBT-miljøet i dag, sier Peck og opplyser at det var Nelsons forslag å gi låten nytt liv med de to om bord.

– Han snakket mye om hvordan temaet for låten er viktigere enn noensinne.

Musikkvideoen viser skeive menn og kvinner som drikker og danser i en saloon, mens Nelson og Peck er filmet på countrylegendens Luck Ranch i Texas.

Willie Nelson spilte inn «Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other», skrevet i 1981 av Ned Sublette, for første gang i 2006.

Stor betydning

Sammen synger de om hvordan mange cowboyer «ikke forstår hva han føler for sin bror», og at «inni alle damer er det en cowboy som ønsker å komme ut, og inni hver cowboy er det en dame som ville elske å dukke fram».

Orville Peck understreker overfor Rolling Stone den enorme betydningen av Willie Nelsons støtte siden han som skeiv tidvis har følt seg ekskludert fra countrymusikkindustrien.

– Når Willie Nelson først sier han ønsker å jobbe med deg, kan ikke countryverdenen innvende noe mer.

Cowboyduetten får snart følge av et helt album med duetter som Orville Peck vil gjøre med musikalske venner, kalt «Stampede». I kjølvannet legger Peck, som spilte på Øya i 2019, ut på en stor USA-turné.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS