Musikk

Kjærlighet som forførende galskap

Den skeive danskfærøyske indie-darlingen Brimheim er klar med singelen «Normies». «Jeg er fascinert av måten forelskelse får deg til å være villig til å forvandle deg til en annen», sier Helena Heinesen Rebensdorff, bedre kjent som Brimheim.

Publisert Sist oppdatert

På sin nye støvete alt-pop-single «Normies», som ble sluppet før helgen, dykker Brimheim ned i den euforiske siden av det å være forelsket. Men det finnes mer enn det øyet ser. Singlen utforsker beruselsen og villigheten til å sprenge egne grenser, og hjerte.

«You and I will not be broken / By your mother’s broken heart / We’re closest to ourselves / When we are in each other’s arms», sang Brimheim på singelen «Call It What You Want» i 2021.

Låta ble skrevet to uker før hun giftet seg med amerikanske Lorri Lin. Lorris foreldre aksepterer ikke at hun er lesbisk, og Brimheim har derfor aldri møtt svigerforeldrene.

Brimheim betyr «brenningenes hjem» på færøysk. Bak navnet finner vi den danskfærøyske sangeren og låtskriveren Helena Heinesen Rebensdorff, og Brimheim er pikenavnet til hennes mormor. 33-åringen vokste opp i et musikalsk hjem i København, har studert ved musikkonservatoriene i Aarhus og København, og bor nå i Malmö sammen med kona.

Brimheim er blitt beskrevet som «det uekte kjærlighetsbarnet til Florence Welsh og PJ Harvey – en goth-tenåring som hører på Radiohead og leser Murakami». Selv karakteriserer hun spøkefullt stilen sin slik: «Witchy, oozing, tender – the Sapphic Goth-Mom of your sweet dreams?!»

Kjærlighet som gjør gal

I 2020 kom EP-en «Myself Misspelled», og tidligere i år slapp hun debutalbumet «Can’t hate myself into a different shape» til gode anmeldelser. Tematikken på plata kretser rundt depresjon og mørke, kjærlighet, sårbarhet og selvransakelse. I låta «Lonely is beauty» uttrykker hun igjen de sterke følelsene for kona Lorri: «She is all I could need / Everyone else / Makes me feel lonely».

Nå er hun snart klar med sitt andre album «RATKING», og en smakebit kommer i form av singelen «Normies». På «RATKING» utforsker Brimheim ytterkantene av forelskelse mens hun synker ned i besettelse og kanskje vrangforestillinger.

«Jeg ville skrive om den hengivende tidlige kjærligheten som gjør deg til en gal person», sier Brimheim om sin nye singel «Normies».

«Jeg er fascinert av måten forelskelse får deg til å være villig til å forvandle deg til en annen.»

Powered by Labrador CMS