Musikk

Pet Shop Boys ute med sitt skeiveste album

I et nytt intervju med det britiske musikkmagasinet NME, diskuterer legendene den skeive tematikken på «Nonetheless», i tillegg til et skeivt blikk på dagens popmusikk og egen historie.

NMEs anmelder mener enkelte av låtene på Pet Shop Boys nye album kjennes som å gå inn på et klassisk homodiskoet, for første gang.
Publisert

Neil Tennant og Chris Lowe i Pet Shop Boys fikk sitt gjennombrudd med singelen «West End Girls» i 1985, og etablerte seg kjapt som noen av de største popstjernene helt frem til i dag.

I det ferske intervjuet med NME, er duoen innom store deler av karrieren, og veien til deres skeiveste album til nå i dag.

Da Tennant kom ut i et intervju med Attitude i 1994, var han bekymret for at de kom til å bli satt i bås som et «homoband». 

Om situasjonen for skeive artister har endret seg siden den gang, er de imidlertid ikke så sikker på. Det selv om NME-journalisten påstår at artister som Troye Sivan og Olly Alexander (Years & Years) slipper å bli stemplet som «homoartister». 

Tennant på viser til en viral SNL-sketsj fra 2023, hvor Timothée Chalamet parodierer Sivan, hvor Sivan blir omtalt som «ikke berømt, men homoberømt», som et eksempel på at folk fortsatt kan tenke på den måten. Samtidig som at det har skjedd mye siden den gang også.

«Jeg tror vi kan si at homokultur har blitt folkelig,» fortsetter Tennant til NME. «For noen år siden så jeg Jake Shears i Kinky Boots på Broadway. Det var hovedsakelig et hetero publikum, og da dragqueenene kom på, klikket det for alle. Jeg tenkte at wow, hele greia har blitt fullstendig mainstream. - og jeg tror det er på grunn av RuPaul’s Drag Race.»

Og Pet Shop Boys har vært konstant relevante, også tross at det har tatt flere år mellom nye album. Siden de slapp forrige album i 2020, har blant annet TV-serien «It’s A Sin» gått sin seiersgang. 

I hovedrollen finner vi Olly Alexander (Years & Years), og serien tar for seg AIDS-krisen på 80-tallet. Til NME sier Tennant videre at «det var smertefullt å se på. Vi la alt dette i låtskrivingen vår på den tiden, og gikk videre. Men det er litt som soldater som tenker tilbake til første verdenskrig. Det snakkes ikke om på lenge, men det ligger der og lurer i historien, bak der, i minnene. Smerten er der fortsatt.»

Katalogen til det ikoniske bandet til tross er det derfor ikke så rart at Pet Shop Boys kan mene at «Nonetheless» er deres «skeive album». 

Skeivheten var allerede tydelig i Alasdair McLellans lekre musikkvideo til første singel, «Loneliness». 

«Nonetheless» er ute nå via Parlophone/Warner. 

Powered by Labrador CMS