Kultur

Terje Strømdal skal snakke barn i søvn

I prosjektet Musikk for de minstes serie med nattasanger har den tidligere barne-tv-programlederen rollen som bestefar på sengekanten.

«Rollen er som skreddersydd for den tidligere programlederen i barne-tv-serien Portveien 2».
«Rollen er som skreddersydd for den tidligere programlederen i barne-tv-serien Portveien 2».
Publisert Sist oppdatert

Barnemusikk er svært populært, og noe av det som lyttes aller mest til er sovemusikk.

Prosjektet Musikk for de minste gir nå ut fjerde volum av «Nattasanger for de minste», og denne gangen med Terje Strømdahl som sanger og forteller.

Volum 4 består av nattasanger med en mild fortellerstemme mellom hver sang.

Strømdahl bidrar ifølge utgiver Sony til å skape en illusjon om at det er en bestefar som sitter på sengekanten og snakker og synger til den som skal sove med en trygg og søvndyssende stemme.

– Rollen er som skreddersydd for den tidligere programlederen i barne-tv-serien Portveien 2, skriver Sony i pressemeldingen.

Sangene er alle kjente og kjære, og de utføres a capella.

Musikk for de minste er et prosjekt som ønsker å bidra med god musikk til barn.

På nattasanger volum 1-3 finner du klassiske og velkjente sanger som «Byssan lull» og «Fola fola Blakken» samt nyere sanger hentet fra TV og film som for eksempel Fantorangen eller Karsten og Petra. Volum 4 inneholder 15 spor, det inkluderer sanger som «So ro lille mann», «Vi har en tulle med øyne blå», «Sovesang» og «Reodors vise».

Terje Strømdahl jobber som skuespiller, instruktør, og pedagog ved Teaterhøgskolen i Oslo. Vinteren 2023 var han regissør ved Teater Innlandet og i fjor høst regisserte han stykket «Møt meg ved morgengry». I fjor ga han også stemme til sin avdøde ektemann i filmen «Tyngde». Strømdahl ble først kjent som programleder på NRKs barne-tv-serie Portveien 2.

Musikk for de minste «Nattasanger for de minste – 4» slippes 26. januar.

 

 

Powered by Labrador CMS