Scene

Det er en ny gammel dame i byen

Han heter Jan Sælid, og spiller hovedrollen i Nationaltheatrets «Besøk av gammel dame».

Skuespiller Jan Sælid skal spille rollen som Clara Zachanassian i «Besøk av gammel dame».
Publisert

Med en helt unik evne til å tolke komplekse og krevende roller, har Sælid fått hovedrollen i det verdenskjente stykket «Besøk av gammel dame», skrevet av Friedrich Dürrenmatt i 1956.

– Jan Sælid har en egen evne til å menneskeliggjøre sine karakterer. Han har noe mørkt, truende og burleskt ved seg, samtidig som han kan være både mild som en pusekatt og søt og sjarmerende. Han har et kjempestort komisk talent. Jeg elsker Jan, så jeg gleder meg skikkelig til å jobbe med ham, sier regissør Sigrid Strøm Reibo.

Strøm Reibo har regien på det store ensemblet på 14 skuespillere på Hovedscenen, og på scenen kan du i tillegg til Sælid også oppleve Ola G. Furuseth, Øystein Røger og Emmy-pris vinneren Anneke von der Lippe.

«Besøk av gammel dame» handler om at verdens rikeste dame vender tilbake til sin ruinerte hjemby – med både penger og hevnlyst i bagasjen.

– Det er en grusom og aktuell tematikk satt i en veldig morsom setting. Det er dratt helt til ytterpunktene. Det er både gøy og veldig svart, sier hun om stykket, og påpeker at det er flere paralleller til selve Nationaltheatret. - Som den fiktive byen Güllen, som er falleferdig, fattig og venter på penger, er også Nationaltheatret på randen av forfall. Vi tar stykket og setter det inn i vår egen politiske virkelighet. Det er en slags oppussing som har begynt, men som ikke går videre.

«Besøk av gammel dame» spilles på Nationaltheatrets hovedscene fra 8. mars til 12. juni.

Powered by Labrador CMS