Pride

Fagottenes juleshow i gullrekka på NRK

Juleshowene Oslo fagottkor nylig gjorde sammen med Kringkastingsorkesteret i Oslo Spektrum ble tatt opp av NRK. Fredag kveld viser NRK 1 hva som fikk publikum i den enorme konsertsalen til å juble, synge og gråte.

God jul og fagott nyttår 2021, H3 Arena, Fornebu, 2.-11. desember 2021.
Publisert Sist oppdatert

– Dette er det største vi har gjort. Den største scenen, med det største orkesteret, forteller Sindre Hervig i Oslo fagottkor.

– Vi hadde fire konserter over to dager, og solgte omkring 16.000 billetter.

– Hvordan reagerte publikum?

– Ganske ekstatisk!

Også fagottene selv ble til tider rørt. Særlig da folk i salen plutselig tente lys på telefonene sine. Det skjedde på slutten av den høytidelige framføringen av «Julen är här», forteller Hervig.

– Det var som en bølgende stjernehimmel. Både publikum og vi begynte å grine.

Gjesteartister og fullt orkester

Gamle slægere, glitrende kostymer, tøysejuleviser og det dypeste alvor preger alltid Fagottenes årlige juleshow. Til å lede seg i sin største satsing noensinne, hadde koret denne gang hyret inn den anerkjente italienske dirigenten Daniela Musca, mens selveste Kringkastingsorkesteret var musikalsk følge.

Gjesteartistene Tuva Syversen og Metteson bidro til at juleshowet ble akkurat den feiringen av Skeivt kulturår og jubileet for avkriminaliseringen av homofili som Oslo Fagottkor ville skape. Hva det betyr i fagottenes glamorøse regi, skal altså vises på NRK fredag 16. desember.

Ny konsert til våren

– Vi får alltid spørsmål som «Kan dere komme til Trondheim? Kan dere komme til Bodø for å holde konserter her?» Men det er jo vanskelig å dra med seg så store produksjoner, sier Hervig.

– Nå får endelig alle som ikke har muligheten til å komme til Oslo også anledning til å se et av showene våre. Det er veldig hyggelig da.

– Og så må alle vente helt til neste jul før de får se dere igjen?

– Akkurt nå er vi litt utslitte, på en god måte altså, sier Sindre Hervig.

– Men vi skal ha konsert til våren, uten at det er helt avklart hvor og når enda. Så er vi tilbake i Oslo Spektrum til neste jul, med et show som er litt mer intimt enn denne gigantiske satsningen. Det blir et stort juleshow altså, men litt mer likt det vi pleier å gjøre.

Powered by Labrador CMS