«The Bisexual»

Oslo/Fusion: mandag 23. september

Oslo/Fusion markerer Bisynlighetsdagen og viser den britiske serien «The Bisexual». Se også den ferske dokumentaren «The Spark: The Origins of Pride».

Publisert

I anledning Bisynlighetsdagen byr Oslo/Fusion på den britiske serien «The Bisexual». I «The Bisexual» møter vi Leila som gjør det slutt med kjæresten Sadie, etter ti år sammen. Sadie vil nemlig gifte seg og få barn, noe Leila får panikk av.

Ikke lenge etter bruddet bestemmer Leila seg for å utforske sin tiltrekning til menn for første gang i sitt liv. Dette får seriøse følger for henne, for Sadie og deres felles venner, for arbeidskolleger, foreldre – egentlig alle som er en del av livet hennes i en eller annen form.

Desiree Akhavan (Appropriate Behavior, The Miseducation of Cameron Post) spiller Leila, og har i tillegg både skrevet og regissert denne serien. Som Heather Hogan i Autostraddle.com sier: Akhavan har gjort en genistrek med denne serien.

«The Bisexual»

Historien om Pride
Året er 1969 og i homoklubben Stonewall Inn har de verken lov til å henge i gata eller å danse. Et siste politiraid gjør at begeret renner over. Lunta er tent. Filmen tar oss gjennom tre ikoniske nabolag som alle har vært instrumentelle for hvordan vi feirer Pride i dag – the Castro i San Francisco, Le Marais i Paris og Greenwich Village i New York. Hvert av disse nabolagene forteller om et spesifikt politisk øyeblikk i LHBTQI-historien: undertrykkelsen på 60 og 70-tallet, AIDS-epidemien på 80-tallet, drag queens og skeiv representasjon i mote og populærkultur på 90-tallet, og kampen for aksept og like rettigheter i ekteskap på 2000-tallet. Den franske dokumentaren «The Spark: The Origins of Pride» er historien om Pride.

«The Spark: The Origins of Pride»

Songs of Norway
Åtte norske kortfilmer får du i kortfilmprogrammet Songs of Norway. Blant annet vises «Metamorphosis» av Marte Gunnufsen. Filmen er spilt inn i Chicago hvor Gunnufsen kommer tett på byens dragmiljø.

På programmet står også kortfilmprogrammet We Are Family, som består av seks kortfilmer med tema familie.

Tragisk og morsom
Gå ikke glipp av dramakomedien «Can You Ever Forgive Me?» med Melissa McCarthy og Richard E. Grant i hovedrollene.

Filmen er basert på den sanne historien om Lee Israel, en lesbisk New York-forfatter. Etter et avslag fra forlaget, oppdager Lee sitt skjulte talent for plagiat. I ledtog med svirebroren Jack begynner hun å forfalske brev fra kjente forfattere og selge dem til samlere.

Historien er spennende som en thriller, dypt tragisk, hylende morsom, og med helt nydelige rolleprestasjoner. Den gjenskaper også et loslitt Greenwich Village fra 1990-tallet så du nærmest kan lukte byen gjennom lerretet. Ikke uten grunn ble både Melissa McCarthy og Richard E. Grant nominert til Oscar for sine prestasjoner.

«Can You Ever Forgive Me?»

For nyheter, info og fullstendig program, sjekk: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS