Pride

Solidaritetsmarkering på Rådhusplassen

Mandag arrangerer de skeive organisasjonene en solidaritetsmarkering på Rådhusplassen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Etter skytingen natt til lørdag, ble alle Pride-arrangement avlyst av politiet.

Selv om mange samlet seg til en spontant solidaritetsparade lørdag formiddag, er det fremdeles usikkert når Oslo Pride kan gjennomføre offisielle arrangement.

De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19.30.

Arrangementet mandag 27. juni skjer på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.

På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Det vil bli artister som representerer bevegelsen.

Politiet har gitt tillatelse til arrangementet og står for sikkerheten på Rådhusplassen. Oslo Kommune har lagt til rette for arrangementet, som vil være universelt utformet og rusfritt.

Alle som ønsker å komme oppfordres til å ta med parolene og flaggene og fargene de ville hatt i paraden som ble avlyst.

Felles uttalelse fra det skeive organisasjonslivet

«I dag samlet representanter for det skeive organisasjonslivet seg. De har de siste to dagene hatt et tungt ansvar i en uvirkelig krisetid. Vi samles for å ivareta våre medlemmer og vår brede bevegelse.

Den skeive bevegelsen favner alle. Vi kjemper for kravet våre naboer, medelever, foreldre, barn og venner har på fullverdige, trygge liv. Vi kjemper for et samfunn der idealene vi setter oss blir virkelighet. Vi har et valg i hvordan vi skal svare dette angrepet. Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.

Hele det skeive Norge, alle som bryter med normer for samliv, seksualitet og kjønn, jobber nå på spreng med de små og store oppgavene som må løses for å markere hendelsen og skape sikre felleskap. En pressemelding vil følge senere i dag med mer informasjon om vårt arbeid for dette. Vi forventer i denne krisetiden at journalister forstår ansvaret de har for tusener som er rammet av denne handlingen.

Vi har levd med frykt for vår trygghet lenge, og for mange er det gamle traumer som nå rives opp i. Pressen må holde offentligheten informert, men gjør det med romslighet, raushet og respekt til dem dere snakker med. Vis forståelse for hvor dypt dette går inn over sårbare. Spør om pronomen - og feilkjønn ikke. Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet.»

Powered by Labrador CMS