Pride Art

Fikk hederspris for skeiv utstilling

Daglig leder ved Manglerud gård treffsenter 60+ fikk Oslo kommunes hederspris for utstillingen Skape(t) i samarbeid med Pride Art. «Vi har jobbet hardt, og det har også vært en del motstand», sier daglig leder Edith Cecilie Loftheim.

Skulpturen «Rosa trekant» av Stephan Udbjørg utenfor Manglerud gård treffsenter 60+.
Publisert

«Jeg syns dette er ufattelig stort», sa en stolt Edith Cecilie Loftheim, som fikk hederspris av ordfører Marianne Borgen i Rådhuset. Hun er styrer for Manglerud gård treffsenter 60+, og fredag 29. september var det hun som sto i fokus da seniorprisene til Oslo kommune ble delt ut.

«Vi har jobbet hardt, og det har også vært en del motstand. Vi har blant annet hatt en stor, skeiv utstilling, og det er nok mye av grunnen til denne prisen», sa Loftheim til Nordstarnds Blad.

Det var i kategorien Hederspris til årets medarbeider i eldreomsorgen i Oslo Edith Cecilie Loftheim gikk av med seieren.

Ordfører Marianne Borgen omtalte henne som både inspirerende og inkluderende. Hun la vekt på at prisvinneren er både en god samtalepartner og en god veileder, og hun bygger broer mellom generasjoner.

Det var i april i år at utstillingen Skape(t) ble åpnet på Manglerud gård treffsenter 60+.

– Vi tok kontakt med Pride Art etter å ha sett utstillingen på Oslo Bymuseum og ble mektig imponert. Dermed fyller vi hele senteret vårt med skeiv og feministisk historisk kunst, sier Edith Cecilie Loftheim til Blikk i anledning utstillingen.

– Vi ønsker å være et sted for alle. Vi vet at aldersgruppen vi jobber med vokste opp i en tid det var forbudt å være skeiv. Det er mye skam i den aldersgruppen. Jeg håper jo at dette fører til at folk i Østensjø, og ikke minst folk her på Manglerud, skal tørre å stå fram som skeive. Vi vet at det finnes skeive seniorer på Manglerud som ikke tør å stå fram. Det å vise at det finnes en kunsthistorie for skeive håper vi kan bidra til at folk tør å være seg selv.

Etter å ha vandret fra Oslo Bymuseum til Manglerud Gård, Rustad, U2 Bøler treffsenter i Oslo og Galleri Nord-Norge i Harstad settes Skape(t) opp på Sagene seniorsenter. Utstillingsåpning 26. oktober kl. 17. Utstillingen står til og med 24. november.

 

 

 

Powered by Labrador CMS