Uteserveringen på Det Gamle Biblioteket, juni 2020.

Slik blir årets Oslo Pride

– Med det digitale som et tilskudd, når vi i større grad ut til de som ikke kan delta fysisk, samt et større nasjonalt og internasjonalt publikum, sier styremedlem Inger Kristin Haugsevje.

Publisert Sist oppdatert

Det er nå litt under tre måneder igjen til Oslo Pride 2021 går av stabelen 18.-27. juni. Programmet vil i år, som i fjor, være mer synlig på nett enn tidligere.

Oslo Pride lanserer nå tre mulige scenarioer for folkefesten. De tre modellene er utviklet i tett dialog med helsemyndighetene, for å sikre festivalens gang i juni.

– Med det digitale som et tilskudd når vi i større grad ut til de som ikke kan delta fysisk, samt et større nasjonalt og internasjonalt publikum. Dette passer ekstra godt i år, da tematikken for festivalen er internasjonal solidaritet, sier styremedlem Inger Kristin Haugsevje.

Slik vil de ta grep

1. Ved strenge restriksjoner, eller fullstendig lockdown vil Oslo Pride tilby et digitalt program. Dette vil foregå på Oslo Pride sine hjemmesider. Programmet på Pride House vil strømmes uten fysisk publikum og paradedagen markeres digitalt på Oslo Prides nettside og i sosiale medier.

2. Ved en delvis gjenåpning av samfunnet vil Oslo Pride operere med et maksantall i publikum under arrangementer på Pride House, med nøye oppmålte plasser. De vil dele inn Pride Park i fysisk avgrensede soner, også der med et maks antall personer i henhold til myndighetenes føringer.

3. Ved en tilnærmet fullstendig gjenåpning av samfunnet sier Oslo Pride at de vil kunne ta imot et større antall publikum på samtlige arenaer. De vil kunne fjerne de planlagte soneinndelingene i Pride Park, eller utvide antallet personer som kan oppholde seg innenfor hver sone.

Hybridfestival uansett

Uavhengig av hvilke fysiske arrangementer som lar seg gjøre, vil Oslo Pride strømme digitalt under hele festivalen. Sendingene vil være tilgjengelig også utenfor Norge og er gratis for alle.

Pride Park vil foregå fra onsdag 23. juni til lørdag 26. juni i Spikersuppa, mens paraden blir lørdag 26. juni. Paraden vil ikke gjennomføres i sin tradisjonelle form, ifølge Oslo Pride, men målet er likevel å gjennomføre et synlig arrangement både digitalt og i Oslos gater. Mer informasjon om hvordan paraden offentliggjøres i tiden framover.

Pride House foregår fra lørdag 19. juni til fredag 25. juni på Youngs og Kulturhuset på Youngstorget. Oslo Pride vil i år rette søkelyset på internasjonal solidaritet, og vektlegger internasjonale tema i programmet. Det er fortsatt mulig å melde inn bidrag.

Fullstendig program for festivalen slippes 1. juni 2021 på www.oslopride.no

Powered by Labrador CMS