Urix

Britisk politi sier unnskyld til skeive

Over 20 politidistrikt beklager tidligere synder, sier unnskyld – og innfører nå lhbt-tiltak.

Lhbt-rettighetsaktivist Peter Tatchell og tv-personlighet Paul O’Grady ved lanseringen av kampanjen #ApologiseNow.
Publisert

Politidirektør Serena Kennedy ved Merseyside politidistrikt har kommet med en formell unnskyldning til det skeive miljøet, og anerkjenner at politiet gjennom tidene har utsatt skeive for homofobi, heksejakt og diskriminering,

I et brev til den britiske lhbt-rettighetsaktivisten Peter Tatchell, uttrykker Kennedy en beklagelse for uretten politimyndighetene historisk sett har påført det skeive miljøet.

– Det har vært tungt å se på feilene vi har gjort opp gjennom historien, spesielt fordi den ble utført av en etat jeg er så stolt at, skriver Kennedy i brevet til Peter Tatchell Foundation.

– Jeg har nå fått en forståelse for hvilken skade politiet har påført skeive gjennom årene og jeg ønsker med dette å beklage på vegne av Merseyside-politi for behandlingen av lhbtq+-miljøet og for den homofobe lovgivningen som var på plass, og som gjorde det mulig for politimyndighetene å behandle medlemmer av lhbtq+-miljøet, og da spesielt homofile og bifile menn, på en homofob måte, skriver Kennedy og anerkjenner at politiets praksis var med på å ødelegge liv.

Kennedy er en av 20 politidirektører som nå offisielt har beklaget, inkludert lignende beklagelser fra politidirektører ved Metropolitan, City of London, Sussex, South Yorkshire, Lincolnshire, Gwent, Avon & Somerset, Cambridgeshire, Gloucestershire, Dorset, West Mercia, North Yorkshire, Derbyshire, Merseyside, Northumbria, Wiltshire, Police Scotland og Nottinghamshire.

Unnskyldningene kommer i kjølvannet av Peter Tatchell Foundations kampanje #ApologiseNow, en kampanje som fikk støtte fra skeive personligheter som nå avdøde Paul O’Grady, også kjent som den folkekjære dragartisten Lily Savage.

I en pressemelding sier Peter Tatchell at han og organisasjonen hans setter pris på unnskyldningene.

– Enkelte maktpersoner synes det er vanskelig å si unnskyld. Politidirektør Kennedy nølte ikke. Det er det som kjennetegner en verdig politisjef. Vi takker henne og betjentene hennes, sier Tatchell.

 

 

Powered by Labrador CMS