Podkast

«Jeg flørtet med ideen om å date kvinner, men ble advart av om at jeg kunne jeg miste barna mine», forteller psykoterapeuten Sara Glass.

’’Jeg lovet Gud at det var siste gang

Publisert

I PODKASTEPISODEN «I promised God It Was the Last Time» forteller psykoterapeuten Sara Glass om hvordan hun som ultraortodoks jøde i New Yor,k forsøkte å «be vekk sin egen lesbiskhet» – selvfølgelig helt uten at det hjalp.

Episoden inngår i New York Times’ «Modern Love»-serie som ukentlig tar opp kjærlighetsrelaterte temaer, ofte om skeive, eller andre som bryter med konvensjoner i sine kjærlighetsrelasjoner. «Modern Love» har form av både ukentlig spalte i papiravisen, på nett, som bok, som podkast og som tv-show – alt tilgjengelig i Norge.

I den skriftlige utgaven av denne episoden, med tittelen «Please, God, Help Me Stop Missing Her», publisert i februar, scroller Sara gjennom Instagram og oppdager en venneforespørsel fra Hannah, en venninne hun først møtte da de begge var 10.-klassinger ved en ungdomsskole i Brooklyn for strengt religiøse ḥasidiske jøder.

Det er noe stille og litt vondt over Saras tilbakeblikk på sine møter med Hannah, først på ungdomsskolen og senere flettet inn mellom begges ekteskaper med svarthattede menn som skal redd dem fra synden de aldri kan reddes fra. Sara er ikke trist i måten hun forteller om møtene med Hannah på, heller varm og noen ganger med erotiske detaljer. Likevel er det en slags tristesse, noe vemodig, over hennes fortelling om hvordan livet hennes ble. Hun har etter to ekteskap med menn, og senest et med en kvinne, status som anerkjent psykoterapeut, men kjenner på alle årene som hun har brukt på å forhandle med Gud for å kunne leve med seg selv.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS