Urix

Legger ned studentforeninger for å stoppe Pride-gruppe

Det religiøse universitet Yeshiva University i USA ble pålagt å anerkjenne YU Pride Alliance. Da la universitetet ned alle studentforeningene.

Yeshiva University.
Yeshiva University.
Publisert

Tre ganger har den skeive studentforeningen YU Pride Alliance forsøkt å bli anerkjent av det amerikanske Yeshiva Universitetet. Like mange ganger har de fått negativ respons.

Da det siste avslaget var klart, bestemte studentforeningen seg for å gå til sak mot universitetet.

Etter to runder i rettssystemet og to nederlag for universitetet, har Yeshiva University nå gått til det grep å sette en stopper for all studentforenings-aktivitet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Bryter med det religiøse verdigrunnlaget

Yeshiva University er et jødisk-ortodoks universitet, som mener det bryter med universitetets religiøse verdigrunnlag å anerkjenne YU Pride Alliance.

YU Pride Alliance selv mener det er diskriminering. YU Pride Alliance beskriver seg som et rom hvor alle studenter, uavhengig av seksuell orientering eller kjønnsidentitet, kan føle seg respektert, synlige og representerte.

I juni slo en domstol i New York fast at universitetet bryter med vedtatte menneskerettigheter, som forbyr diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering, etnisitet, kjønn, alder, og nasjonalitet.

Domstolen vedtok at Yeshiva må anerkjenne YU Pride Alliance umiddelbart, og gi dem de samme fordelene, tilgangen og privilegier som andre studentforeninger.

Universitetet har anka saken og ber Høyesterett blokkere dommen fra domstolen i New York. Det vil ikke Høyesterett gjøre, ifølge Reuters.

I en e-post til studentene, skriver Yeshiva University at de nå stopper all studentforeningsaktivitet, mens de selv tar neste steg for å sikre religionsfrihet på universitetet.

Powered by Labrador CMS