Pride

Kylie Minogue åpner World Pride

Kylie Minogue er hovedattraksjonen under den offisielle åpningen av World Pride i Sydney.

Operahuset i Sydney ble opplyst i alle regnbueflaggs farger for å markere begynnelsen på World Pride 2023.
Publisert

Arrangørene venter en halv million deltakere til den 17 dager lange festivalen i Sydney. Den offisielle åpningsseremonien finner sted fredag 24. februar. Hovedattraksjonen under «Live and Proud: Sydney World Pride Opening Concert» er den australske skuespilleren, låtskriveren og artisten Kylie Minogue.

Artisten som har solgt over 80 millioner plater, er høyt aktet og elsket av sine homofile mannlige fans. Opptredenene hennes på Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras Party i 1994, 1998 og 2012 er karakterisert som legendariske. Hun sier at hennes homofile fans har vært med henne i tykt og tynt, selv om hun aldri ble spesifikt markedsført til det publikummet da hun startet opp. Den homofile artisten Rufus Wainwright oppsummerer hennes ikonstatus slik : «She is the gay shorthand for joy.»

Andre artister som kommer til World Pride, er Charlie XCX, den nylige Grammy-vinneren Kim Petras, Kelly Rowland, den britiske popgruppa the Sugababes og mange andre. I tillegg til scenekunst, utstillinger, fester og parade, arrangeres det en stor menneskerettighetskonferanse i byen disse dagene.

I tillegg er Sydney forvandlet til Rainbow City i anledning Sydney World Pride 2023. Over hele byen er det installert regnbuemonumenter. De 45 gratis offentlige kunstverkene markerer 45 år med Sydney Gay og Lesbian Mardi Gras.

Festivalen som varer til 7. mars, inkluderer feiringen av den 50. australske Gay Pride Week, den 45. Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras, og den aller første World Pride-festivalen på den sørlige halvkule.

World Pride, er lisensiert av InterPride som er den internasjonale organisasjonen for alle Pride-arrangører fra hele verden. World Pride ble første gang arrangert i 2000, og har siden vært avholdt annethvert år. Arrangementets mål er å fremme synlighet og bevissthet om lhbt+gruppas rettigheter på et internasjonalt nivå.

Ifølge World Pride-sjefen i Sydney, Kate Wickett, handler feiringen om å bringe en mangfoldighet av stemmer sammen fra hele verden, og både feire og forsvare tilkjempete rettigheter, og at de to tingene ikke utelukker hverandre

Festivalen med mer enn 300 arrangementer, avsluttes søndag 5. mars med paraden som går over Sydney Harbour Bridge med 50.000 deltakere. Mottoet som Sydney valgte som vertskap for World Pride 2023, er «GATHER DREAM AMPLIFY».

Powered by Labrador CMS