Urix

Stormet skeive klubber i Russland

Russlands erklæring om at lhbt-bevegelsen er ekstremistisk får konsekvenser.

Her tar politiet seg inn på en skeiv klubb i Moskva.
Publisert

Sist fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en sauna for homofile menn.

Klubbene skal ha blitt varslet på forhånd så en del av gjestene forlot klubbene før politiet kom.

Politiet stormet en klubb i Moskva der rundt 300 personer hadde samlet seg for en fest, rapporterte nyhetskanalen Ostorozhno Novosti på Telegram. Ifølge kanalen var politiet ute etter narkotika og arresterte en rekke personer.

«Midt under festen stoppet de musikken, og politiet tok seg inn i lokalene. Det var også gjester fra andre land på festen, og på vei ut fotograferte de pass uten tillatelse», sier et anonymt øyevitne til Telegramkanalen Ostorozhno Novosti.

Også i St. Petersburg ble den skeive klubben Central Station tvunget til å stenge på fredag etter at utleierne kastet dem ut på grunn av Høyesteretts forbud.

Forrige uke besluttet Høyesterett i Russland at «den internasjonale lhbt-bevegelsen» er en ekstremistisk organisasjon.

Det betyr i praksis at en tilknytning til lhbt-bevegelsen legges til listen over hva som kan utløse tiltale for ekstremisme i Russland.

Loven innebærer i praksis en reell kriminalisering av lhbt-personer i Russland. Personer og organisasjoner som støtter lhbt-personers grunnleggende menneskerettigheter risikerer fengselsstraff opptil 12 år.

– Den vage ordlyden i forslaget gir myndighetene vide fullmakter for hvordan loven skal anvendes. Vi er alvorlig bekymret for massearrestasjoner, fryktkultur og lange fengselsstraffer for både skeive selv, og sentrale menneskerettighetsforsvarere, sier seniorrådgiver Mina Skouen.

 

Powered by Labrador CMS