Teater

Forestillingen er skuespiller Maiken Schjøll Frischs debut som manusforfatter. Hun (t.v.) står selv på scenen sammen med skuespiller Vilde Moberg.

Mer varm melk med honning

Publisert

TEATERFORESTILLINGEN om kjærligheten mellom to kvinner, har fått kritikerne til å juble. Nå blir det flere forestillinger med Heddapris-vinneren «Varm melk med honning» på SALT i Oslo.

NRKs anmelder skrev at det både er en ordinær og bemerkelsesverdig teaterforestilling om kjærlighet. Ifølge Aftenpostens kritiker var det første gang han hadde sett en kjærlighetshistorie mellom to kvinner på scenen, og at responsen i salen beviste at teaterstykket fyller et enormt tomrom.

Regien har skuespilleren Schjøll Frisch sammen med ekskjæresten Kristi-Helene Engeberg. «Manuset er mye inspirert av mitt eget liv, kjærlighetsliv og erfaringer som skeiv», fortalte Schjøll Frisch til Blikk før premieren i fjor.

«Da jeg for 15 år siden begynte å tenke på at jeg kanskje var skeiv, var det mye sånne tanker; ‘det kan jo ikke skje meg, jeg kan jo ikke være lesbisk’. Så skjøv jeg det unna og ville ikke ta det inn og innse det. [ …] Jeg skjønte så lite av det, og var lite opplyst om det, men så kom jeg meg ut etterhvert. Og jeg elsker jo å være skeiv! Det er så mye moro med et skeivt liv. Og så får jeg elske og bli elsket av den jeg vil. Det finnes jo ikke noe bedre enn det.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS