Teater

Teater Manu, landets eneste profesjonelle tegnspråkteater markerer Skeivt kulturår med forestillingen «Edderkoppkvinnens kyss». For tiden er teateret på turne, før forestillingen returnerer til Oslo på kvinnedagen 8. mars.

Fengselsmøte mellom transkvinne og aktivist

«Edderkoppkvinnens Kyss» ble umiddelbart en klassiker etter at det tette kammerspillet ble lansert som kinofilm i 1985.
Publisert Sist oppdatert

.

Tegnspråk er et utpreget visuelt system, der tilværelsens tildragelser løftes fram gjennom tegn og mimikk, og egner seg dermed godt for teater. Men hva med de som ikke kan tegnspråk? I forestillingen «Edderkoppkvinnes kyss» formidles alle replikker også av skuespiller Kjersti Fjeldstad.

Stykket handler om den politiske aktivisten Valentin Arregui, spilt av Bülent Yalcin, og transkvinnen Molina, spilt av Ronny Patrick Jacobsen. De møtes i en brasiliansk fengselscelle. Den ene er en venstreradikal fiende av staten, den andre forbryter seg mot hva og hvem samfunnet sier han skal begjære.

Når de blir venner, øyner det hemmelige politiet en mulighet til å ta knekken på Valentins kamerater på utsiden ved å love Luis løslatelse om han spionerer på cellekameraten. Det tette dramaet berører kunst, vennskap, svik, frihet og integritet.

I forkant av forestillingene er det satt av tid til samtaler, et møte mellom skuespillere og lokale folk fra stedet teateret spiller den aktuelle kvelden.

«Målet er å skape innsikt og forståelse når det gjelder legninger og identiteter som er normbrytende», skriver teateret selv, og poengterer at selv om samtalene ikke direkte er knyttet til innholdet i «Edderkoppkvinnens kyss», har disse møtene til hensikt å synliggjøre opplevelser i en variert minoritetsgruppe, og legge til rette for en utveksling av livserfaringer.

Samtaledelen er gratis og åpen for alle, både publikum til «Edderkoppkvinnens kyss» og andre interesserte.

.

Teater Manu turnéliste

  • Onsdag 23. februar Kl. 19:00 - Fana Kulturhus (Bergen)
  • Søndag 27. februar Kl. 19:00 - Parken Kulturhus (Ålesund)
  • Tirsdag 1. mars Kl. 19:00 - Olavshallen (Trondheim)
  • Torsdag 3. mars Kl. 19:00 - Hamar Teater (Hamar)
  • Søndag 6. mars Kl. 19:00 - Hjertnes Kulturhus (Sandefjord)
  • Tirsdag 8. mars Kl. 19:00 - Teater Manu (Oslo)
  • Onsdag 9. mars Kl. 19:00 - Teater Manu (Oslo)
  • Fredag 11. mars Kl. 19:00 - Teater Manu (Oslo)
Powered by Labrador CMS