Scene

Silvana Imam er Hamlet

Silvana Imams teaterdebut som Hamlet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm hylles av anmeldere.

Silvana Imam som Hamlet.
Publisert

«Jeg vet ikke om jeg kan skille mellom hva som er Hamlet og hva som er meg», sa Silvana Imam om scenedebuten som skuespiller på Stadsteatern i Stockholm.

Hamlet er en tragedie av William Shakespeare. Den utgaven av stykket som har blitt kanonisert og er mest kjent i dag er skrevet 1602-1604. En kortere versjon ble trolig skrevet på slutten av 1580-tallet. Handlingen er lagt til Danmark hvor prins Hamlet ønsker å hevne seg på sin onkel Claudius, som har drept Hamlets far, kongen av Danmark, og deretter erobret tronen og giftet seg med Hamlets mor. Skuespillet utforsker tema som galskap, grådighet, forræderi, hevngjerrighet, blodskam og moralsk korrupsjon.

Hamlet er Shakespeares lengste og mest kjente skuespill, Det var også et av Shakespeares mest populære mens han levde og er fortsatt blant hans mest spilte stykker.

Silvana Imam beskriver sin og Shakespeares rollefigur som «den siste strålen av ektehet og lys i en forfallen verden», og sier at hun forsøker å ikke tenke på rollen som en scenedebut. I stedet ser hun det som en sjanse til å bearbeide en historie mange av oss kan kjenne seg igjen i.

Ifølge Aftonbladet kjenner Imam en sterk tilhørighet til Hamlet, uten å utdype noe mer.

«Jeg velger å stole på min indre veiviser og å overlate meg selv til prosessen.»

Stykket regisseres av Sunil Munshi, som i lang tid har lett etter en passende teaterforestilling for Silvana Imam. For noen år siden fikk hun en visjon om rapperen som Hamlet.

«Jeg synes det hun skriver, tekstene og poesien hennes, er så utrolig bra og speiler samtiden som hun kjemper i. Hun mener unge fortjener noe bedre, og det er så mye kamp i tekstene hennes, og også et utenforskap. Jeg kjente på meg at hun er Hamlet», sier Munshi til Aftonbladet.

«Hamlet» hadde premiere 20. oktober og et samlet anmelderkorps er imponert:

"underhållande show, musikteater för 2000-talet gift med klassisk blankvers" SvD 

"med ekon från verklighetens gängkrig, blir Imam till slut Hamlet på riktigt" DN

"På scen är Silvana imponerande självklar" Per Sinding-Larsen, SVT

"De odödliga Hamletcitaten blir klara och rena" Kulturnyheterna SVT

"en sprakande premiär som Shakespeare skulle älska" Kulturbloggen

"Att rappa Hamlet fungerar otippat bra" Scenkonstguiden

"imponerande teaterdebut" SvD

 

Powered by Labrador CMS