TikTok

Nå lanseres Europas første dramaserie på TikTok

Toxic.
Publisert Sist oppdatert

Dramaserien «Toxic» er skreddersydd for mobilskjerm, og er å finne i TikTok-feeden.

Europas første dramasatsing på plattformen er helnorsk og handler om spiseforstyrrelser blant unge.

TikTok-dramaet består av 30 korte episoder med lengde inntil fire minutter. Historien er tilpasset et publikum som er vant til og forventer raske vendinger og kjappe triggere.

Tar opp spiseforstyrrelser blant menn

– Vi har hatt store ambisjoner om å skille oss ut på TikTok, dette har resultert i flere spennende klippe- og innholdsgrep. I tillegg til å bruke erfarne skuespillere har vi dessuten castet flere store og talentfulle TikTok-stjerner i de ulike rollene. På den måten kan seerne raskt identifisere seg med de ulike karakterene og innholdet, sier regissør og manusforfatter Aleksander Dokkeberg, i en pressemelding.

Aleksander Dokkeberg (28) er skaperen bak serien, som er laget av Ramp i samarbeid med organisasjonen «Rådgivning om spiseforstyrrelser »(ROS), og er produsert av kommunikasjonsbyrået Nordic Screens barne- og ungdomsavdeling, «Ramp».

En sentral del av seriens tema er spiseforstyrrelser blant unge gutter.

– Spiseforstyrrelser oppfattes gjerne som en «jentelidelse» og assosieres ofte med anoreksi. Dette er et bilde som både er skjevt og ufullstendig ettersom vi vet at ulike spiseforstyrrelser også er utbredt blant gutter og menn. Med denne serien håper vi å kunne skape større innsikt og forståelse for sykdommen og ikke minst normalisere det å søke hjelp, sier Nina Hvidsten, kommunikasjonsrådgiver i ROS.

Påvirkes mest av TikTok

10. november ble den første episoden i serien lansert eksklusivt på TikTok.

– Det er ikke tilfeldig at vi har valgt å lansere Toxic nettopp på TikTok. Dette er en av de mest populære plattformene for kreativitet og nyskapende underholdning. Samtidig vet vi at TikTok brukerne også eksponeres for videoer med negativt kroppsfokus i strømmen av innhold, sier Silje Sirnes Winje i Ramp.

Sammen med Stian Barsnes-Simonsen er hun ansvarlig produsent på serien.

– Ettersom unge forteller at TikTok er det sosiale mediet som påvirker dem mest, er det viktig for oss å være til stede med innhold som påvirker positivt, sier hun.

Powered by Labrador CMS