Urix

Skjerper våpenloven

Etter at fem ble drept og 19 ble skadd under masseskytingen på Club Q på transminnedagen 20. november, skjerper Colorados homofile guvernør våpenloven i staten.

«I dag tar vi et viktig skritt for å gjøre Colorado til en av de ti tryggeste statene i USA», sier guvernøren Jared Polis.
Publisert

Som svar på Club Q-angrepet i Colorado Springs og et økende antall masseskytinger i USA, har Colorados guvernør, Jared Polis, signert fire nye lover som skjerper våpenkontrollen, melder gaytimes.co.uk

Jared som er den andre homofile guvernøren i USA, har økt aldersgrensa for kjøp av våpen fra 18 til 21 år.

Personer som kjøper våpen, blir pålagt tredagers venteperiode før de kan ta våpenet i besittelse. Karantenedagene er innført for å hindre impulshandlinger og for å få tid til å gjennomføre bakgrunnssjekk på kjøperen.

I tillegg utvides Colorados etablerte «rødt flagg»-lov. De gir familie, husstandsmedlemmer, og politiet rett til å kreve våpenet konfiskert om de tror at våpeneieren kan utgjøre en risiko. Det vil også bli lettere for ofre for våpenvold å saksøke våpenprodusenter.

Våpenreformen i Colorado kommer i en rekke av flere stater som har igangsatt lignende våpenkontroll-tiltak, deriblant Hawaii, Michigan, Washington og California

Powered by Labrador CMS