Urix

World Athletics foreslår å halvere tillatt testosteronnivå for kvinnelige løpere.

Foreslår å halvere tillatt testosteronnivå

Publisert

VERDENS ØVERSTE styrende organisasjon for friidrett, Det internasjonale friidrettsforbundet (World Athletics) kunngjorde i januar at de nå rådfører seg med sine medlemsorganisasjoner om et forslag om strengere grenser for testosteronnivå for transkvinner som konkurrerer i ulike former for baneløp.

Forbundet vil ikke forby transpersoner å konkurrere, og sier at de er kommet til et ønskelig ståsted i problematikken etter å ha studert en rekke vitenskapelige rapporter og observasjoner. De understreker likevel at de ikke har kommet fram til en endelig beslutning.

En av forslagene innebærer en øvre grense for plasmatestosteron for kvinner og de med uregelmessig kjønnsutvikling til 2.5 nanomol per liter, halvparten av dagens tillatte grenser på 5 nanomol. Det vil også doble tida der utøveren må befinne seg under denne grensen, til to år. Dette skal endelig besluttes i mars, ifølge forbundet.

I juni 2022 kunngjorde også FIFA-ledelsen at de gjennomgikk reglene for transpersoners deltakelse i fotball etter at en tilsvarende organisasjon for svømmesporten, FINA, hadde vedtatt regler som forbyr transpersoner å konkurrere i kvinnesvømming.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS