Trans

Utestenger transkvinner

Det nasjonale svømmeforbundet Swim England har besluttet å utestenge transkvinner fra deltakelse i kategorien kvinnelige svømmere.

Det internasjonale svømmeforbundets ekskludering av transkvinner som har vært igjennom puberteten som menn, ble møtt av kraftig kritikk av transidrettsutøvere. Den amerikanske svømmeren og transaktivisten Schiller Bailar kalte beslutningen transfob og at forbudet ikke handlet om å beskytte kvinneidretten, men ekskludere transpersoner.
Publisert

Forbundet begrunner ifølge Pink News utestengingen med rettferdig konkurranse for cis-kvinnelige svømmere, og har laget en ny åpen kategori for transkvinner og ikke-binære. Forbudet trer i kraft fra 1. september i år.

Forbundets avgjørelse er en direkte følge av at det internasjonale friidrettsforbundet innførte forbud mot at transkvinner som har gått igjennom puberteten som mann kan delta i konkurranser med cis-kvinnelige utøvere.

Den engelske organisasjonen for transungdom, Mermaids, mener svømmeforbundets forbud er skuffende. Mermaids oppfordrer Swim England til å omgjøre beslutningen om å forby transjenter å konkurrere med jevnaldrende og gjøre sport til et inkluderende fristed for transungdommer.

Powered by Labrador CMS