Sport

Serbia nekter å bruke kapteinsbind i regnbuefarger

Tirsdag spiller Norge landskamp mot Serbia. Norges kaptein spiller med regnbuefarger på kapteinsbindet. Serbia nekter å gjøre det samme.

Fra kampanjen "OneLove".
Publisert Sist oppdatert

Norges Fotballforbund er ett av ti nasjonale forbund som er med i kampanjen «OneLove», der landslagskapteiner skal spille med fargerike og regnbue-lignende hjerter på kapteinsbindet som et symbol for å fremme inkludering og vise motstand mot diskriminering.

England, Tyskland, Nederland, Belgia, Danmark, Tyskland, Sveits, Wales og Sverige er med i kampanjen sammen med Norge.

Da Norge spilte landskamp mot Slovenia på lørdag, stilte Martin Ødegaard med kapteinsbindet i regnbuefarger.

Det vil Ødegaard gjøre også under dagens landskamp mot Serbia. Til NRK uttaler representanter for Serbias landslag at de har takket nei til å være med i kampanjen «OneLove».

Tirsdagens motstander Serbia bekrefter imidlertid overfor NRK at de takket nei til å være med. Kaptein Dusan Tadic vil derfor spille med et nøytralt kapteinsbind mot Norge på Ullevaal tirsdag kveld.

Jovan Surbatovic, generalsekretær i det serbiske fotballforbundet, skriver i en e-post til NRK at laget utelukkende fokuserer på fotball.

«Vi reagerte ikke positivt på henvendelsen, fordi vi kun fokuserer på fotball. Alt som kan forårsake en provokasjon av noe slag for publikum og fans, eller som kan forstås som en form av politisering, er uakseptabelt for oss. Vi vil opprettholde en sportslig og politisk nøytral posisjon», skriver Surbatovic i en uttalelse til NRK.

FRI-leder Inge Alexander Gjestvang er opprørt av serbernes standpunkt.

«Dersom idretten virkelig skal være for alle trenger vi modige utøvere og forbund som sier noe om hvilke verdier som skal gjelde både på banen og tribunen», sier Gjestvang til NRK.

Powered by Labrador CMS