TV

Sølv til Annika og Sven Henriksen

Den populære tv-serien «Annika», hvor skuespiller, musiker og forfatter Sven Henriksen har en sentral rolle, vant sølv under New York TV & Film Awards denne uka.  – En gammel skrulle blir rent rørt, sier Henriksen til Blikk.

Sven Henriksen i rollen som Magnus Strandhed i tv-serien «Annika».
Publisert

– Stor stas at serien vinner sølv med så mange serier som lages for tiden, og at den går sin seiersgang rundt om i verden, sier Sven Henriksen i en kommentar til Blikk.

Skuespiller, musiker og forfatter Sven Henriksen er aktuell i den populære britiske krimserien «Annika» som hadde premiere på NRK tidligere i år. Serien frontes av hovedpersonen Annika Strandhed, spilt av Nicola Walker, en «norsk» etterforsker som løser mord i Skottland, og som påstår sånt som at det er typisk norsk å alltid spise lakris.

Strandhed har forlatt Oslo til fordel for ny jobb i Glasgows maritime politienhet. I den nye sesongen har Henriksen rollen som Annikas far, en mulighet han grep med stort begjær,.

– Jeg har sett serien, men det er jo stas at den sendes i Norge som er hjemlandet mitt. Å spille i en britisk tv-serie har vært en umulig drøm, og plutselig så skjedde det, sier Henriksen til Blikk.

– Den har høstet gode kritikker internasjonalt. Hvordan kjennes det?

– Ja, den har blitt godt mottatt, og har høy rating i Europa, USA og Australia. Nicola Walker berømmes for sin glitrende prestasjon, men jeg nevnes ofte i anmeldelser og kommentarfelt for min innsats som den ikke så hyggelige faren. Det blir jeg glad for og rørt av.

Sven Henriksen i rollen som Magnus Strandhed i tv-serien «Annika». Her sammen med hovedrolleinnehaver Nicola Walker.

– Hva husker du best fra innspillingen?

– Det jeg husker best er at jeg ikke ble redd eller stressa da vi skulle filme første scene. Nicola Walker er en vennlig kollega som så meg rett i øynene, og da var det bare å kjøre på. Og selvfølgelig det fantastiske landskapet i Skotland.

– Blir det flere internasjonale oppdrag nå?

– Jeg prøvefilmer stadig for roller i utlandet som mine agenter Lene og Martin i København skaffer meg mulighet til. Så vi får se hva som skjer.

– Hva kan vi vente fra Henriksen i året som kommer?

– I 2024 blir det Tom Waits-konserter, premiere på soloforestilling basert på romanen min «Pappas lille gutt» under Hamsundagene i august, sier Henriksen som nylig også lanserte diktsamlingen «Alt som det var så lenge til er nå».

Powered by Labrador CMS