Urix

Nektet å bake til likekjønnet bryllup

«Vi vil ikke gå på kompromiss med vår tro», sier eieren av det svenske bakeriet som nå er anmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Et bakeri som drives av et kristent ektepar i Stockholm ble i vår spurt om å bake en bryllupskake til et likekjønnet bryllup, men avslo.

«Det har med å gjøre at vi tror på Gud og at Bibelen er Guds ord. Der er ekteskap i Bibelen en hellig pakt mellom en mann og en kvinne», skrev de i avslaget.

Diskrimineringsombudsmannen i Sverige har nå satt i gang en utredning av saken.

«For det første handler det om å se om det finnes tilstrekkelig med juridisk grunnlag for å ta en beslutning, eller om vi må be om tilleggsopplysninger. Både personen som har anmeldt, så vel som bakeriet, kan derfor få komme med ytterligere synspunkter», sier pressetalsmann hos Diskrimineringsombudsmannen, Clas Lundstedt i en uttalelse.

Bakeriekteparet tilhører Evangeliska frikyrkan og uttalte til svenske Dagen at de mistenker at det homofile paret hadde utsett seg et bakeri drevet av kristne. De har nå koblet en advokat inn i forbindelse med Diskrimineringsombudsmannens undersøkelse.

«Vi har mange LHBT-kunder som bestiller kaker og brød hos oss. Men når det gjelder bryllupskaker blir det veldig spesielt, for vi mener det er et symbol på et hellig sakrament. Vi vil ikke gå på kompromiss med vår tro», sier de til svenske Dagen.

 

 

Powered by Labrador CMS