Urix

Twitter fjernet regelverk som beskytter transpersoner

Tidligere denne måneden valgte Twitter å fjerne en del av regelverket som eksplisitt skulle sørge for å beskytte transpersoner på plattformen.

Publisert

Setningen som skal ha blitt fjernet sa at det ikke var tillatt å målrettet feilkjønne eller dødnavne, altså å bevisst anvende det navnet en person ble gitt før hen kom ut som trans, melder tek.no.

«Vi forbyr målretting mot andre med gjentatte sladder, troper eller annet innhold som har til hensikt å dehumanisere, forringe eller forsterke negative eller skadelige stereotypier om en beskyttet kategori. Dette inkluderer målrettet miskjønning eller dødnavning av transpersoner», het det tidligere i regelverket.

Sjef i den skeive organisasjonen GLAAD, Kate Ellis, sier i pressemeldingen at sikkerheten til lhbt+-personer svekkes betraktelig med tilbaketrekkingen regelverket, som har vært gjeldende siden 2018.

Hun påpeker samtidig at avgjørelsen skiller Twitter fra andre plattformer, som fortsatt har regelverk som er ment å beskytte lhbt+-personer.

«Beslutningen om å rulle tilbake lhbt-sikkerheten trekker Twitter enda mer ut av takt med TikTok, Pinterest og Meta, som alle opprettholder lignende retningslinjer for å beskytte sine transbrukere i en tid da antitranskjønnretorikk på nettet fører til diskriminering og vold i den virkelige verden.»

Powered by Labrador CMS