FRI

Trekker seg som FRI-leder

«Det er med tungt hjerte at jeg i dag har informert Landsstyret og Sentralstyret om at jeg trekker meg som leder i FRI med umiddelbar virkning», skriver FRI-leder Inge Alexander Gjestvang på Facebook.

Inge Alexander Gjestvang.
Publisert Sist oppdatert

 Det har vært strid i FRI de siste ukene.

«Den siste tids konflikt har trukket oppmerksomheten vekk fra det FRI er til for, nemlig vår felles kamp for retten til å være den man er og elske den man vil. Derfor har jeg kommet til at det er best både for organisasjonen og for meg at FRI nå får en ny leder», skriver Gjestvang i en kommentar på sin egen Facebook-side i dag.

 «Jeg vil først og fremst si tusen takk. Takk til alle medlemmer, som har valgt å bruke tid og engasjement på et rettferdig og inkluderende samfunn. Takk til alle de tillitsvalgte i alle ledd av organisasjonen, som sammen sørger for at FRI er en trygg møteplass, og oppnår politisk gjennomslag i hele Norge. Og ikke minst, takk til alle de fine menneskene jeg har fått gleden av å bli kjent med og jobbe med i løpet av mine år som leder.»

 Gjestvang og FRI-ledelsen har møtt kritikk fra flere tidligere medlemmer i sentralstyret de siste ukene.

 «Det er mye av omtalen av meg selv den siste tiden jeg ikke kjenner meg igjen i, og jeg innrømmer at det har vært tungt for meg personlig å stå i. Jeg har ønsket å være en inkluderende og lyttende leder, og jeg er lei meg for at vi ikke har klart å snakke godt nok med hverandre. Den siste tids interne uenigheter har tært på kreftene og tatt fokus bort fra det vi egentlig ønsker å holde på med, og jeg kjenner et behov for å gi både organisasjonen og meg selv ro nå», skriver Gjestvang.

Gjestvang lister opp en rekke fremganger FRI har fått til de siste årene.

 «Den offentlige unnskyldningen det skeive miljøet fikk i forbindelse med markeringen av opphevingen av homoparagrafen var en viktig seier og et stort skritt i riktig retning for oss. Vi har også fått gjennomslag for en oppmyking av reglene for blodgivning, og vi har nå også fått et konkret lovforslag på forbud mot konverteringsterapi.»

Det har også kommet kritikk på FRI-ledelsen har vært for lite aktiv i prosessene rundt høringen etter 25. juni-rapporten.

«I den vanskelige tiden etter 25. juni, klarte vi også å samle de skeive organisasjonene om felles krav til regjeringen. Dette er noen av de viktige seirene som hele organisasjonen skal ha honnør for. Jeg er stolt av alt det vi har fått til sammen, ikke minst med alle våre frivillige lokalt. Med det sagt, er jeg fortsatt et engasjert medlem av FRI. Mitt engasjement for skeives rettigheter er like sterkt som før, og jeg ser fram til å kunne bidra i kampen på andre og nye måter. Dersom du eller noen du kjenner har bruk for en som meg på laget er det bare å ta kontakt - jeg er klar for nye utfordringer!», avslutter Inge Alexander Gjestvang.

Powered by Labrador CMS