Pride

Samarbeider om sikkerhet

Oslo Pride har foreslått å samle pridefestivaler, politi og sikkerhetsmyndighetene til en sikkerhetskonferanse. – Forhåpentligvis kan en sikkerhetskonferanse øke forståelsen om skeive i politiet, og bidra til trygghet og tillit for det skeive miljøet, sier justisminister Emilie Enger Mehl til Blikk.

– Jeg opplever samarbeidet med Oslo Pride som godt, og setter pris på det, sier justisminister Emilie Enger Mehl.
Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for initiativet fra Oslo Pride er et behov for å styrke forståelsen mellom politiet, pridearrangører og sikkerhetsstyrkene, ifølge Oslo Pride.

– Vi håper også at en slik sikkerhetskonferanse vil styrke tilliten mellom politiet og det skeive miljøet, som har vist seg å være lav, sier Dan Bjørke, leder i Oslo Pride, til Blikk.

– Vi opplever at justisministeren er opptatt av å bidra til å øke tilliten, og hun har selv vært en pådriver for at dette initiativet skal se dagens lys, sier Bjørke.

– Jeg synes det er et strålende initiativ. Forhåpentligvis kan en sikkerhetskonferanse øke forståelsen om skeive i politiet, og bidra til trygghet og tillit for det skeive miljøet. Jeg sender snart et oppdrag fra til Politidirektoratet om å jobbe videre med saken, i samarbeid med Oslo Pride, PST og Justisdepartementet, sier justisminister Emilie Enger Mehl til Blikk.

Samarbeidet er i startfasen av planleggingen, og justisministeren vil komme tilbake til detaljene.

– Departementet hadde et fint møte om sikkerhetskonferansen med Oslo Pride tidligere denne uka, hvor også politiet og PST deltok. Jeg opplever samarbeidet med Oslo Pride som godt, og setter pris på det, sier Enger Mehl.

 

Powered by Labrador CMS