25. juni

– Det blir bare verre og verre

Håkon Karlsen (67) har vært stamgjest og ildsjel på London Pub siden langt tilbake på 90-tallet. Hatet som rettes mot skeive i dag mangler sidestykke, mener Karlsen.

– Jeg har vært stamgjest siden 1996. Den gang var det ikke så mye hets som det vi opplever i dag, sier Håkon Karlsen, stamgjest på London Pub.
Publisert Sist oppdatert

 I dag var han tilbake utenfor stamstedet, ett år etter at terroren rammet det skeive miljøet natt til 25. juni.

 – Det er både vemodig, trist og fint, alt på samme tid, sier Håkon Karlsen til Blikk.

 – Det er trist å være med på denne minnemarkeringen, men også fint. Det er et symbol på at man skal få kunne elske den man vil.

 Karlsen er opprørt over det offentlige ordskiftet, og alle hetsen som rettes mot det skeive miljøet i disse tider.

 – Det blir bare verre og verre synes jeg.

 Selv satte han sine ben på London Pub første gang på begynnelsen av 80-tallet, og i årevis har han vært primus motor for mange av aktivitetene som foregår på London Pub året rundt.

 – Jeg har vært stamgjest siden 1996. Den gang var det ikke så mye hets som det vi opplever i dag, sier Karlsen.

 – Jeg trenger ikke tenke tilbake lenger enn fem-seks år siden. Den gang var det ikke noe snakke om at det skulle være farlig å gå i parader, eller at vi skulle være redd for å gå på byen. Det var en og annen ensom demonstrant med plakater som «Homosex er synd». Det var omtrent det eneste vi opplevde av motstand. Jeg kan ikke huske eller erindre at det var så ille som det vi opplever i år.

– Er du bekymret og redd for alt hatet?

– Nei! Jeg er ikke så redd for min egen del, men jeg tenker på de som ble drept, og på de som ble skadet. Jeg tenker på alle i det skeive miljøet.

 

 

Powered by Labrador CMS