Musikk

Et musikalsk pridetog

Med EP-en «2niverse» feirer bandet j00 kjærlighet i alle former.

Med sin lekende tilgang til låtskriving, den karakteristiske vokalen til Thea Grant i tillegg til euforifremkallende refrenger, har j00 lenge skilt seg ut på den norske musikkscenen.
Publisert Sist oppdatert

EP-en «2niverse», som slippes fredag 6. oktober, ble skrevet etter terrorangrepet 25. juni i fjor, og musikken og tekstene dealer med følelsene j00 satt tilbake med, om regnbuefamilien, og hvordan det ikke er kjærlighet i å diskutere om folk kan få være seg selv.

For trommeslager Håkon Kvam var morgenen etter angrepet hans første møte med ekte utenforskap.

«Som skeiv var morgenen etter angrepet preget av en utenforskapsfølelse, en følelse av å ikke være velkommen i sitt eget samfunn. Det som føltes trygt dagen før, raste sammen den morgenen og føltes veldig utrygt.»

«2niverse» er j00 sitt forsøk på å beskrive denne følelsen og samtidig feire kjærlighet i alle former.

«EP-en kan beskrives som et musikalsk pridetog, som både hyller annerledeshet og roper om hvordan det ikke er kjærlighet i å diskutere om folk kan få være seg selv», sier bandet selv om «2niverse».

I anledning EP-slipp spiller j00 konsert på Vaktbua i Kristiansand 13. oktober, på Dama Di i Bodø 19. oktober og på Teglverket i Bergen 28. oktober.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS