25. juni

Magnus ble skutt 25. juni: – Folk falt som dominobrikker

Noen pubgjester ble truffet da Zaniar Matapour begynte å skyte, andre kastet seg ned da de forsto hva som skjedde. – Folk falt som dominobrikker, sa et vitne.

– Det var som å få en kraftig, skarp syl stukket inn i skulderen, sa Magnus Selmer om skuddet han ble truffet av under masseskytingen 25. juni 2022.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg trodde først det jeg hørte, var fyrverkeri eller kraftige kinaputter. Det var tre skudd med noen sekunders mellomrom, sa Magnus Selmer (44) i Oslo tingrett torsdag.

Han satt på uteserveringen til Per på Hjørnet sammen med blant andre Kåre Hesvik (60), som trolig var en av de første som ble truffet av skudd natt til 25. juni 2022. Hesvik falt framover og landet i bakken. Han ble drept av skuddene som traff ham.

– Da så jeg Matapour rundt hjørnet og skjønte for alvor at det var fare på ferde. Det gjorde andre også. Folk falt som dominobrikker, sa Selmer.

Han ble truffet i skulderen da han prøvde å komme seg i dekning inne på utestedet.

– Jeg merket at jeg ble skutt. Det var ikke til å ta feil av. Det var som å få en kraftig, skarp syl stukket inn i skulderen, sa Selmer, som ble truffet av ett skudd i venstre skulder.

Powered by Labrador CMS