"4-timers arbeidsdag for lesber. You know why." Var en av parolene på årets 8. mars-markering.

«Full stans for hat mot trans!»

Pappklubben fra Kampen trosset pandemien for en inkluderende 8. mars-markering.

Publisert Sist oppdatert

Årets 8. mars-markering ble som i fjor, amputert og i stor grad digitalisert. Det stoppet likevel ikke ivrige aktivister som hadde budskap de følte måtte flagges.

Aktivistgruppa Pappklubben fra Kampen brukte natt til 8. mars på å lage friske plakater og slagord og lot restriksjoner være restriksjoner. Slagordene var både friske og frekke, fra «Alle jobber må deles likt. Flere menn må suge pikk på sikt» og «4-timers arbeidsdag for lesber. You know why».

Et ti-talls aktivister samlet seg på toppen av Youngstorget med fargerike plakater og slagord for å markere kvinnedagen på inkluderende vis.

– Utgangspunktet var et ønske om å lage et mini spesial 8. mars-tog i år, sier en talsperson for Pappklubben fra Kampen til Blikk.

– Vi gjorde noe lignende under sommerens Pride og ville gjenta det på 8. mars-markeringen i år.

Transkamp er kvinnekamp

Årets 8. mars-markering var ekstra viktig for vennegjengen fra Kampen.

– Spesielt med tanke på ekskluderingen av transkvinner i 8. mars-markeringen. Derfor ville vi lage vårt eget tog i år. Vi mener transkampen er en viktig del av kvinnekampen, sier Pappklubben fra Kampen mens de samlet roper slagord som «Full stans for hat mot trans.»

At kampen for kvinners rettigheter i det hele tatt skal settes opp mot transrettigheter er frustrerende mener Pappklubben fra Kampen.

– Det er både trist og flaut. Kvinnebevegelsen må være inkluderende og solidarisk, er meldingen fra aktivistene.

Pappklubben fra Kampen startet demonstrasjonstoget på Youngstorget og gikk i samlet, men sikker avstand fra hverandre, opp Karl Johan, hvor de ble møtt med jubel og applaus, før de endte opp utenfor London Pub på C. J. Hambros Plass.

Publisert av BLIKK Mandag 8. mars 2021
Powered by Labrador CMS