SKEIV SOMMER

Muna Jibrils skeive sommer

I sommer skal litteraturviteren og skribenten strikke, feire ettårsdag med kjæresten og se «Game of Thrones»-teorier på Youtube.

Publisert

Muna Jibril (28)

Litteraturviter og skribent, blant annet i «Feminist, javisst»-spalten i Klassekampen

Hun er redaksjonsmedlem i tidsskriftet Fett og jobber for tiden på Litteraturhuset i Oslo

Hei, Muna! Hvordan ser sommeren din ut i år?

Jeg jobber i hele sommer, så det gøyeste jeg skal gjøre er å feire ettårsdag med kjæresten min. Tar gjerne imot gratulasjoner på alle flater

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg er glad i spontanitet, men jeg er ikke pengesterk nok til å kunne gjøre hva jeg vil. Så det blir i praksis planlagte turer.

Jeg har begynt å strikke, som er veldig off-brand for meg.

Muna Jibril

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– Jeg har begynt å strikke, som er veldig off-brand for meg, men jeg har lagt ut om det på Instagram så det har kanskje mistet overraskelsesmomentet.

Hvilken skeiv sak/hvilke skeive saker brenner du for?

– Jeg brenner for en bredere og inklusiv skeivbevegelse. Det er veldig viktig å få med alle og å alliere oss for vår felleskamp.

Jeg brenner for en bredere og inklusiv skeivbevegelse. Det er veldig viktig å få med alle og å alliere oss for vår felleskamp.

Muna Jibril

Pride: Er det mest party eller mest protest?

– Jeg elsker Pride og å ha det gøy og dra på fest, men det er først og fremst en protest. Det er veldig mye i den skeive kampen som ikke er over.

Hva leser du/ser du på i sommer?

– Jeg ser for det meste «Game of Thrones»-teorier på Youtube, men jeg skal lese litt Kathrine Nedrejord og lese ut «The Power» av Naomi Alderman.

Favorittsommerlåt?

– Jeg hører for tiden bare på Paramore, og er godt fornøyd med det. Jeg har lite favoritter, men jeg vet ikke, ABBA kanskje? Jeg elsker ABBA.

Powered by Labrador CMS