Fredrik Dreyer, styreleder i Oslo Pride, og kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

– Oslo Pride er en del av Oslos og landets hjerterytme, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja og lover festivalen plass i statsbudsjettet

Publisert Sist oppdatert

I april i år kunngjorde Abid Raja at regjeringen bidrar med en halv million til neste års Oslo Pride, i sammenheng med Skeivt kulturår.

Skeivt kulturår 2022 arrangeres i forbindelse med at det er 50 år siden straffelovens 213 ble opphevet. Paragraf 213 var den paragrafen i den norske straffelova som kriminaliserte seksuelle handlinger mellom menn.

Kultur- og likestillingsministeren har fortsatt spanderbuksene på viser det seg. Abid Raja møtte representanter fra Oslo Pride i Spikersuppa torsdag 17. juni, dagen før selve åpningen av festivalen – og han hadde gode nyheter å melde.

– I tillegg til den halve millionen dere fikk tidligere i år, mener jeg det er viktig å lage en tilskuddsordning allerede nå, slik at man kan begynne planleggingen av det som skal skje i Skeivt kulturår.

Tilskuddsordningen Raja presenterte skal ligge under Kulturrådet og består av fem millioner kroner.

– Alle aktører kan søke om tilskudd til å gjennomføre Skeivt kulturår 2022. Alt fra kulturarrangementer, debatter og utstillinger sier Raja og oppfordrer organisasjoner, grupper, festivaler, bibliotek og museer til å søke.

Pride som post i statsbudsjettet

Kultur- og likestillingsministeren er tydelig imponert over arbeidet Oslo Pride legger ned år etter år.

– Oslo Pride er en del av Oslos og landets hjerterytme. Oslo Pride har lagt ned en solid innsats. Dere har blitt hetset, sjikanert og skjelt ut. Jeg gikk selv i prideparaden for første gang i 2009, noe som førte med seg mye dritt. Men dere har stått i det og det er på tide at festivalen får en fast plass på statsbudsjettet, sier Raja og forespeiler en fortgang i prosessen.

– Til høsten skal dere være på plass i budsjettet. Det lover regjeringen.

Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer, takket på vegne av staben og festivalens mange frivillige.

– Dette er en veldig stor dag. Ikke bare for Oslo Pride, men for en skeiv bevegelse som nå anerkjennes for arbeidet som er utført, sier Dreyer.

– Vi mener Pride er et av de viktigste synlighetsarrangementene som finnes og som bidrar til et mer åpent og inkluderende samfunn. Vi tror denne anerkjennelsen vil skape ringvirkninger langt utenfor Oslo.

Powered by Labrador CMS