Pride

Klart for nye gledestårer i Son

Ellen og Sofie Frøysaa, Adam Schjølberg og Ingvild Endestad er med på feiringen når Son Pride inviterer til festival lørdag 2. september.

Med Martine Hammervold-Austinat i spissen inviteres det til Son Pride for fjerde år på rad.
Publisert Sist oppdatert

Det er fjerde året på rad at Martine Hammervold-Austinat og gjengen i Son inviterer til Pride i Son, tettstedet som ligger 40 minutter fra Oslo. 

Hammervold-Austinat, som er oppvokst og kom ut av skapet i Son, ønsker folk velkommen til en Pride-markering som er tydelig. 

– Son er for alle. På Son Pride tolererer vi ingen diskriminering, rasisme, transfobi, homofobi, bifobi eller sexisme. Son skal være trygt for alle, det er derfor vi markerer pride, sier Martine Hammervold-Austinat. 

Parade og gledestårer

Paraden i Son snirkler seg nedover Storgata, forbi gamle trehus, fra toppen av Son ved Tennishuset kl 14, og ned til Glenneparken i sentrum hvor sjøen og havna venter.

– Paraden er en stor opplevelse, hvor Sons befolkning og tilreisende i flere år nå har vist sin støtte til kjærligheten og retten til å være den man er. Jeg har grått mange gledestårer her de siste åra, og jeg gleder meg også i år, sier Hammervold-Austinat. 

Når paraden ankommer Glenneparken blir det flaggheising. Paraden avsluttes, nytt av året, på Café Oliven, og paraden glir da over i Pride Lounge. Pride Lounge

Lounge-programmet starter kl. 14.30 med komiker og forfatter Adam Schjølberg som konferansier. På Café Oliven blir det appeller blant annet ved ordfører i Vestby kommune, Tom Anders Ludvigsen (Ap), og ved festivalsjefen selv. 

I tillegg skal mor og datter Ellen og Sofie Frøysaa bokbades av tidligere FRI-leder Ingvild Endestad kl. 15. I vår ga Ellen og Sofie Frøysaa ut boka «Alt bra? En mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende». 

På Cafe Olive ønskes det velkommen til en samtale om generasjonsendringer, utenforskap, og kanskje viktigst av alt, om betydningen av å bli tatt på alvor. Deretter tar dj Fride Moksnes over på Pride Lounge.

Pride Night med drag og djs

Etter parade og Pride Lounge er det på kvelden klart for fest og Pride Night. Ved strandkanten rigges det til med lyd og lys på Son Spa det blir Pride Night som byr på dragshow med Haxtho, dj Refel og dj Fride Moksnes.

 – Jeg og Son Pride-gjengen gleder oss vilt mye til tidenes Son Pride og håper så mange som mulig blir med i paraden, på fest og alt vi arrangerer lørdag 2. september. Paraden er selvsagt åpen for alle som vil feire kjærligheten, Pride Lounge er det gratis inngang på mens det selges billetter til en pris som er fin for de fleste til Pride Night, sier Martine Hammervold-Austinat. 

Info og billetter: Son Pride

Powered by Labrador CMS