Musikk

En befriende og ujålete estetikk går som en rød tråd gjennom alt Adrienne Lenker foretar seg, og i aller størst grad når hun opererer som soloartist.

Lenker leker alene

Adrianne Lenker skal spille konsert på Chateau Neuf i Oslo søndag 12. mai.

Publisert

En sjelden gang iblant dukker de opp. Stemmene som man bare skjønner at kommer til å ta en stor plass i både sjel og spillelister i all fremtid. Stemmene man blir litt stolt og takknemlig for å få eksistere samtidig med. 

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Adrianne Lenker har denne helt umiddelbare og fengslende effekten, både når hun som på det ferske albumet «Bright Future», står (stort sett) helt alene, og når hun er sammen med bestekompisene i moderskipet, folkrockbandet Big Thief. Og denne dynamikken mellom band og solo har også blitt sentral i hvordan man opplever Lenkers uttrykk og kunst som helhet.

Kanskje har ikke folk flest fått med seg solosangeren Lenker ennå. Det selv om hennes «Anything» fra albumet «Songs» fra 2020 har fått nytt liv via Tik Tok, og samtlige verk har blitt rost himmelhøyt av anmelderne. 

Bandet Big Thief begynte som et prosjekt med hennes daværende partner, Buck Meek, som fortsatt er sentral i kvartetten som slapp sin første plate i 2016. Lenker, som i dag er 32 år gammel, slapp derimot sitt debutalbum allerede i 2006 – kun 14 år gammel. Dette er riktignok et album man er nødt til å jobbe litt for å få hørt; det er nemlig ikke tilgjengelig i strømmetjenestene. Tross forbløffende modent uttrykk allerede da, er hennes sjette soloalbum, «Bright Future», ikke overraskende noe ganske annet. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS