FILM

Seriens tittel er hentet fra en låt av Pet Shop Boys. Olly Alexander og bandet hans Years & Years har laget en coverversjon av ««It’s A Sin».

Olly om Richie

Richie Tozer i «It’s A Sin» er den rollen Olly Alexander har identifisert seg mest med. – Vi dro begge til London med drømmen om å bli berømt, rik og ha masse sex. Men mens jeg var åpen, skjuler Richie at han er homofil.

Publisert

– Folk hører at «It’s A Sin» handler om aids-krisen og tenker, «Gud, dette blir skikkelig tungt og trist!» Det er selvfølgelig heavy øyeblikk, men serien dreier seg mer om glede enn sorg fordi guttene ikke forstår hva som er i ferd med å skje, forteller Olly Alexander (30).

Han så «Queer As Folk» i all hemmelighet da han var fjorten år gammel. Russell T Davies’ serie var med på å forme hans identitet som homse.

– Jeg var derfor overlykkelig over å få tilbudt rollen. Manuset var fantastisk, jeg lo og gråt, det er en ære å få være med på å fortelle denne historien.

De fleste kjenner Alexander som frontmannen i Years and Years, men han er også en erfaren skuespiller. Han har spilt i tv-serien «Skins» (2013) og et dusin filmer, blant andre «Bright Star» (2009), «Gulliver’s Travels» (2010) og «Great Expectations» (2012). På teaterscenen spilte han til og med mot Judy Dench og Ben Whishaw i «Peter and Alice» (2013).

Likevel ble de lange innspillingsdagene en utfordring for popstjernen.

– Jeg er vant til musikerens livstil, å stå opp seint, kjøres til flyplassen, sove på flyet, kjøres til konsertlokalet, opptre. Det var hardt å filme lange dager, hver dag.

I «It’s A Sin» får han bryne seg på flere sexscener.

– Hva en regissør ønsker og det en skuespiller ønsker å utføre, kan være forskjellig. Derfor hadde vi en intimkoordinator som skulle få oss til å føle oss trygge under prøvene og filmingen. Etter hvert begynte jeg å like å spille inn de intime scenene, men erotiske ble de aldri, selv om mennene var «hotte».

Som gutt ble Alexander mobbet på skolen og hadde lenge problemer med å akseptere at han er homofil. Inntil tidlig i 20-årene led han av bulimi og selvskading.

– Jeg hatet meg selv, jeg ville ikke være skeiv. Jeg var overbevist om at jeg var grunnen til mine foreldres skilsmisse. Men du kan ikke jobbe hvis du kaster opp hele tida, du må velge oppkast eller karriere.

Olly Alexander.

Han valgte dramastudier, flyttet til London, og i en periode ble det klubbing, drugs og sex. Etter at en venn begikk selvmord, forlot han klubblivet til fordel for musikken. Years & Years’ debutalbum «Communion» gikk til topps på de britiske hitlistene i 2015, med «King» og «Shine» som hitsingler. Oppfølgeralbumet «Palo Santo» kom i 2018 med hitsinglen «If You’re Over Me». I vår skal bandet spille inn sitt tredje album.

Alexander deltar også i engelske sikrere sex- og antimobbekampanjer. I 2017 laget han dokumentarserien «Growing Up Gay», der han utforsket forbindelsen mellom skeiv orientering og mentale helse. Men han kaller seg likevel ikke for aktivist.

– Aktivister gjør mer enn bare å snakke om ting i ny og ne.

Powered by Labrador CMS